Evenimentul Zilei > International > Economia SUA. Trump și Biden, opuși ca Soarele și Luna
Economia SUA. Trump și Biden, opuși ca Soarele și Luna

Economia SUA. Trump și Biden, opuși ca Soarele și Luna

Din încleștarea celor doi candidați la președinția Statelor Unite rezultă, printre altele, și viziuni diametral opuse cu privire la economia celei mai puternice țări de pe glob.

Unul vrea să scadă impozitele, celălalt vrea să le mărească: programele economice ale republicanului Donald Trump, spitalizat, vineri, după ce a dat rezultate pozitive pentru Covid-19, și ale democratului Joe Biden, cei doi candidați la alegerile prezidențiale americane, sunt radical opuse.

Oricine va câștiga acest duel cu final incert, va avea nevoie de o majoritate în Congres pentru a-și implementa deplin politica economică.

Spre exemplu, dacă Joe Biden este ales șa 3 noiembrie, cei mai bogați americani și marile companii vor plăti impozite suplimentare în valoare de 4 trilioane de dolari în următorii zece ani.

Aceste venituri fiscale, potrivit platformei candidatului democrat, vor fi reinvestite în programe sociale și în educație, dar și în infrastructură, a cărei modernizare este un vechi subiect în Statele Unite.

„Gospodăriile cu venituri mici și medii vor beneficia mai mult de politica lui Biden decât de cea a lui Trump”, subliniază Mark Zandi și Bernard Yaros, economiști la Moody’s.

Aceștia susțin că un al doilea mandat pentru Donald Trump ar perpetua reducerile de impozite de care au beneficiat în principal marile averi și companiile în timpul primului său mandat.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE