Evenimentul Zilei > Actualitate > Echipa lui Macovei, bucuroasă că Ponta a luat bătaie în China
Echipa lui Macovei, bucuroasă că Ponta a luat bătaie în China

Echipa lui Macovei, bucuroasă că Ponta a luat bătaie în China

La sediul de campanie al Monicăi Macovei domnea, aseară, înainte de anunțarea exit -pollurilor, un optimism bine temperat. Staff-ul de campanie încerca să afle rezultate credibile de la exit poll-uri controlate doar de oamenii PSD și era încântat să audă că favoritul lor avea șanse la locul trei.

Bariera pe care sperau ca Macovei să o depășească era 10%. Din când în când, se mai aflau și date de la secțiile din străinătate. „Monica a câștigat în China!”, anunță unul din voluntarii care au ajutat-o în campanie. Aplauze și strigăte entuziaste. Vin și rezultatele din Coreea de Nord. „Ponta președinte la Phenian”, se distrează oamenii Monicăi Macovei.

Profesioniști și voluntari

Echipa care lucrează pentru Monica Ma covei este împărțită în două grupuri: profesioniștii, care au mai trecut prin campanii electorale și care au estimări prudente, precum sociologii Marian Preda și Sebastian Lăzăroiu, și un nucleu de voluntari foarte tineri și foarte exuberanți care, spre seară, încă credea că favoritul lor intră în turul doi. Aceștia din urmă, foarte activi pe Facebook și mari consumatori de cafea bună, fumau și comentau politică într-o bucătărie minusculă. Profesioniștii își ucideau timpul în jurul unei mese, dădeau telefoane, citeau știrile, culegeau informații și beau suc de roșii ecologice, oferit de unul din prietenii candidatului independent. Macovei nu a venit la sediu, în timpul zilei, ea fiind așteptată să își facă apariția abia după ora 21.00, când urma să se adreseze celor care au votat-o. Principala problemă a acestui discurs era anunțul pentru turul doi și un posibil sprijin puternic condiționat pentru Iohannis. Potrivit unui lider ACL, se speră ca marți, miercuri, să se discute cu Macovei sau cu apropiații ei, însă candidatul independent nu era încântat de această perspectivă.

Macovei, aplaudată de admiratori

Câteva zeci de susținători au venit, ieri, la ora 12.00, să o aplaude pe Monica Macovei în momentul în care a venit la secția de votare. Până la sosirea ei, aceștia discutau aprins dacă Macovei va beneficia de pe urma prezenței care se anunța masivă în București și va obține un scor peste 10% sau nu. Candidata independentă a venit singură – locuința și sediul de campanie se află la mai puțin de 500 de metri de liceul unde a votat – dar, în fața secției, a fost așteptată de staff-ul de campanie. După vot, a făcut câteva fotografii cu admiratorii și i-a îndemnat pe români să iasă la vot: „ Să iasă cât mai mulţi la vot, pentru că aşa ne putem transforma împreună ţara şi aşa putem reduce orice impact al unei posibile fraude. Cu cât ieşim mai mulţi la vot, cu atât ne transformăm ţara mai repede”.

 

 

REZULTATE TURUL 1 ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014 și EXIT POLL turul 1 alegeri prezidențiale 2014

Află ușor și rapid, pe evz.ro, rezultatele sondajelor EXIT POLL realizate la ieșirea de la urne în primul tur al alegerilor prezidențiale 2014. EVZ.Ro prezintă în timp real REZULTATE EXIT POLL ALEGERI 2014, dar și REZULTATE VOT TURUL 1 ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE: De asemenea, pe evz.ro poți afla cel mai simplu si rapid rezultatele votului din turul 1 de scrutin al acestor alegeri prezidențiale. Află pe evz.ro cum s-a votat în fiecare județ.

Rămâi pe evz.ro în 1 și 2 noiembrie pentru a afla și cele mai importante știri ale acestor zile, declarațiile candidaților, incidentele electorale și rezultate alegeri prezidentiale 2014.

EVZ îţi prezintă cele mai importante ştiri şi analize despre alegerile prezidenţiale din 2014. De asemenea, pe evz.ro vei putea afla în timp real  rezultatele sondajelor exit-poll de la alegerile prezidentiale 2014. Cel mai bun portal de stiri va transmite in timp real rezultate turului 1 al alegerilor prezidentiale 2014 si rezultatele finale ale alegerilor prezidentiale 2014.

EVZ.RO vă prezintă cele mai importante știri despre ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014.

CITIȚI pe EVZ.RO sondaje, prezența la urne, rezultatele exit-poll-urilor și rezultatele la ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014 în timp real.