Evenimentul Zilei > Politica > Reacția premierului Orban după victoria din Parlament:”Era neconstituțională”
Reacția premierului Orban după victoria din Parlament:”Era neconstituțională”

Reacția premierului Orban după victoria din Parlament:”Era neconstituțională”

După ce moțiunea de cenzură a fost amânată din lipsă ce cvorum, premierul Ludovic Orban a avut primele reacții.

În urma apelului nominal, doar 226 de parlamentari au fost la şedinţă, fiind necesară prezenţa a 233 de deputaţi şi senatori.

„În primul rând, dați-mi voie să repet ceea ce am spus încă de la apariția de nicăieri a acestei moțiuni de cenzură. Este, din punctul nostru de vedere, o moțiune de cenzură neconstituțională. În 30 de ani, nimeni nu a mai depus o moțiune în vacanța parlamentară”, a spus Orban.

„Mai mult decât atât, este o moțiune de cenzură care nu este numai într-o sesiune extraordinară. A fost depusă într-o sesiune extraordinară, a fost citită în altă sesiune extraordinară, s-a încercat dezbaterea și votarea în sesiunea extraordinară prelungită până la 31 august, iar din punctul meu de vedere este consumată, în momentul de față.

Sigur, urmează să se pronunțe CCR, guvernul a sesizat CCR și așteptăm pronunțarea pe sesizarea noastră. În ceea ce ne privește ca guvern, considerăm că ceea ce s-a întâmplat astăzi este extrem de benefic pentru România”, a continuat premierul.

Guvernul trebuie sa faca fata unor provocari imediate si are nevoie de capacitate de exercitiu pentru a putea rezolva marile probleme cu care se confrunta Romania. Avem o serie de masuri care trebuie implementate”, a mai spus premierul Orban.

Reamintim că, Moțiunea de cenzură nu a putut fi dezbătută și votată din cauza lipsei cvorumului, fiind prezenți doar 226 de senatori și deputați, a anunțat președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

„Am procedat la verificarea întrunirii cvorumului legal în vederea exprimării votului asupra ordinii de zi și a sesiunii extraordinare, acesta fiind de 226. Întrucât am constatat inexistența cvorumului, nu am putut proceda la supunerea la vot a sesiunii extraordinare. Vă mulțumesc, declar ședința închisă”, a spus Marcel Ciolacu.

Moțiunea de cenzură a fost depusă de 205 parlamentari PSD, fiind intitulată „Guvernul PNL – De la Pandemie la pande-mită generalizată”.