Evenimentul Zilei > Monden > Ea este proaspăta cea mai bogată femeie din lume! Cum a obţinut atâta avere
Ea este proaspăta cea mai bogată femeie din lume! Cum a obţinut atâta avere

Ea este proaspăta cea mai bogată femeie din lume! Cum a obţinut atâta avere

MacKenzie Scott este fosta soție a fondatorului Amazon Jeff Bezos. Cei doi au fost căsătoriţi timp de 25 de ani. În urma divorțatului a devenit cea mai bogată femeie din lume.

Ca parte a soluționării divorțului, Jeff a transferat 25% din acțiunile sale Amazon către MacKenzie, care reprezenta 4% din companie. MacKenzie și Jeff s-au cunoscut în 1992, când amândoi lucrau la fondul hedging DE Shaw. S-au căsătorit în anul următor și s-au mutat la Seattle în 1994.

MacKenzie Scott, care a publicat două romane, a fost studenta lui Toni Morrison la Princeton și a lucrat ca asistent în  cercetare. La sfârșitul lunii iulie 2020, ea a anunțat că a acordat aproape 1,7 miliarde de dolari către 119 grupuri nonprofit și că și-a schimbat numele de familie din Bezos în Scott.

MacKenzie Scott a devenit cea mai bogată femeie din lume

Acum are o avere netă de 68 de miliarde, propulsând-o în top peste moştenitoarea Loreal Francoise Bettencourt Meyers, conform indicelui Bloomberg Billionaire.  Anul trecut, femeia a aderat și la inițiativa Giving Pledge, fondată de Warren Buffett și Bill și Melinda Gates. Inițiativa îi încurajează pe cei mai bogați oameni din lume să se dedice unor cauze caritabile.

Mai mult, la începutul acestei săptămâni, Elon Musk l-a depășit pe Mark Zuckerberg, devenind a treia cea mai bogată persoană din lume, implicit şi fosta soţie devenind cea mai bogată femeie din lume.

Amazon sfidează pandemia de Coronavirus

Începând miercuri la ora 1:50 pm, fondatorul și CEO-ul Amazon valorează 204,6 miliarde de dolari – cu aproape 90 de miliarde de dolari mai mult decât cea de-a doua persoană bogată din lume, Bill Gates , care în prezent valorează 116,1 miliarde de dolari.

Chiar și adaptându-se la inflație, Forbes consideră că averea lui Bezos este cea mai mare din toate timpurile. Persoana care se apropie cel mai mult este Gates, care a fost primul centimiliardar din lume. În lume există acum trei persoane numite „centimiliardari“, ceea ce înseamnă că fiecare are o avere de peste 100 miliarde de dolari.

Bernard Arnault, cel mai bogat om din Europa şi proprietarul Louis Vuitton (LVMH), s-a alăturat lui Jeff Bezos şi lui Bill Gates în cel mai exclusivist top al miliardarilor din lume, cu o avere de 100 miliarde de dolari.

Amazon a înregistrat cel mai mare profi din istoria companiei, de 26 de ani de când este pe piaţă

Rezultatele după aplicarea impozitelor s-au dublat şi au ajuns la 5,2 miliarde de dolari, în timp ce încasările au crescut cu 40% şi au ajuns astfel la 88,9 miliarde de dolari, potrivit Ziarul Financiar.

Acţiunile companiei Amazon au crescut cu peste 60% anul acesta, aceasta angajând 175.000 de oameni în ultimele luni în condiţiile în care cererea a crescut semnificativ pe fondul crizei generate de coronavirus.

Averea lui Jeff Bezos a ajuns la un moment dat în luna iulie la 189 de miliarde de dolari. Fondatorul Amazon şi-a adăugat în conturi 74 de miliarde de dolari doar în prima jumătate a anului.

Bezos ar fi și mai bogat dacă nu ar fi trecut prin cea mai scumpă soluție de divorţ din istorie

Când s-a despărțit de fosta soție, MacKenzie Scott , în iulie anul trecut, a fost de acord să-i acorde 25% din acțiunile Amazon în valoare 63 de miliarde de dolari. Chiar și după ce a oferit 1,7 miliarde de dolari în acţiuni caritabile la începutul acestui an, Scott este în prezent cea mai bogată persoană din lume.