E oficial. Statul a recuperat, de la Radu Mazăre, acţiunile portului Constanţa

E oficial. Statul a recuperat, de la Radu Mazăre, acţiunile portului Constanţa

Pachetul de 20% din acţiunile portului Constanţa s-a întors, prin decizia Adunării Generale a Acţionarilor Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime (CNAPMC), la Ministerul Transporturilor. În acest fel, statul deţine 80% din acţiunile portului, 20% fiind ale Fondului Proprietatea.

Acţionarii Portului Constanţa, convocaţi în şedinţă la sfârşitul săptămânii trecute au pus astfel în aplicare decizia Curţii Constituţionale care stabilise neconstituţionalitatea deţinerii de către Consiliul Local Municipal Constanţa a acţiunilor portului. “Având în vedere faptul că titularii dreptului de proprietate asupra acţiunilor CNAPMC un pot fi decât statul şi unităţile administrative teritoriale, iar nu consiliile locale sau judeţene, care sunt autorităţi deliberative, se aprobă,conform voturilor valabil exprimate, punerea în aplicare a Deciziei CCR ” se arată în decizia AGA a portului Constanţa.

Radu Mazăre-Portul nu mă mai interesează

Speranţele lui Radu Mazăre de păstrare a celor 20% din acţiunile portului Constanţa, preluate de Consiliul Local Municipal în 2008, plus alte 13% din acţiuni solicitate în 2014, s-au năruit după ce Victor Ponta a pierdut alegerile prezidenţiale. Pentru că “alegătorii constănţeni l-au votat pe Klaus Iohannis”, primarul Radu Mazăre a spus atunci că se mulţumeşte ca măcar proiectele susţinute de premier, pentru Constanţa, să fie finalizate, Cazinoul, sala de sport polivalentă, bazinul de înot, preluate de ministerul Dezvoltării Regionale. „Portul Constanţa însă, nu mă mai interesază. Ajunge, nu vezi că, de ani de zile, trag? Dacă vor să-l dea, cine o fi la guvern, bine. Dacă nu, iarăşi bine. Eu, personal, renunţ”, a declarat după alegerile prezidenţiale, pentru EVZ, Radu Mazăre.

Ne puteți urmări și pe Google News