Toate drumurile naționale din județele Brăila și Tulcea vor fi închise, începând cu ora 22.00. Este vorba de următoarele:

Județul Brăila: DN 21, DN 2B, DN 23, DN 22, DN 22B
Județul Tulcea: DN 22, DN 22A, DN 22D, DN 22E, DN 22F, DN 22H

De asemenea, toate drumurile naţionale şi judeţene din Buzău se închid începând cu ora 22.00, având în vedere evoluţia fenomenelor meteorologice.

Totodată, circulaţia rutieră este blocată pe DN 11, în zona Oituz, din cauza mai multor arbori doborâţi de vânt care au căzut pe carosabil, informează Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna

Pe lângă acestea, CNAIR împreună cu Poliția Rutieră au decis să interzică accesul autovehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 t din cauza ninsorilor abundente pe DN 28B (Târgu Frumos – Frumușica și Frumușica – Botoșani) și pe DN 29  (Huțani – Botoșani

Pe de altă parte, traficul feroviar între Siculeni şi Livezi este închis, din cauza arborilor prăbuşiţi pe calea ferată, două trenuri în care se află 95 de pasageri fiind staţionate în staţia Livezi, a informat Biroul de Presă al Instituţiei Prefectului.

Și circulaţia pe calea ferată între Vatra Dornei (judeţul Suceava) şi Ilva Mică (judeţul Bistriţa-Năsăud) a fost blocată, miercuri seara, tot din cauza copacilor căzuţi pe şine.

 

Zone cu cod roșu de vreme rea

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) avertizează șoferii să evite deplasările în zonele cu cod roșu, afectate de ninsori și de vântul puternic.

Este vorba de județele Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași și Tulcea și zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița, Argeș, Brașov, Buzău, unde vizibilitatea va fi redusă spre zero, vântul va bate cu 100-120 km/h și se vor înregistra ninsori.

„Atenționăm că în zonele aflate sub cod roșu se poate lua oricând decizia închiderii totale a circulației rutiere pentru toate categoriile de autovehicule. Recomandăm conducătorilor auto ca pe drumurile aflate sub cod portocaliu și roșu, să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să aibă autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate”, se arată în comunicat.

 

Te-ar putea interesa și: