După experiența nefericită trăită la actualul lider din Arabia Saudită, Al Shabab, experimentatul goalkeeper din Lituania a revenit în curtea clujenilor, din postura de jucător liber de contract.

Chiar dacă portarul în vârstă de 33 de ani a efectuat vizita medicală încă de săptămâna trecută, șefii grupării pregătite de tehnicianul Edi Iordănescu nu au anunțat, în mod oficial, decât astăzi încheierea unui noi angajament cu Arlauskis.

„Clubul CFR 1907 Cluj și portarul Giedrius Arlauskis au ajuns la un acord privind semnarea unui contract. Sosit în Gruia în august 2017, Arla a câștigat trei titluri consecutive de campion, respectiv o Supercupă a României, în cele trei sezoane remarcabile petrecute în tricoul vișiniu” este prezentarea pe care i-au făcut-o ardelenii lituanianului ce măsoară puțin peste 1,90 metri.

Conducerea formației de la poalele Feleacului nu a specificat însă perioada pentru care a fost încheiat acest contract. „Arlauskis revine la clubul cu care a bifat performanțe deosebite inclusiv în cupele europene. Îi dorim mult succes în noua aventură la echipa noastră” a fost mesajul oficialilor feroviari pentru fotbalistul născut în micuțul oraș Telsiai, cu o populație mai mică de 22.000 de locuitori.

Edi Iordănescu, încântat de concurența pentru postul de portar

Antrenorul principal al grupării din Gruia, Edi Iordănescu, și-a frecat, la rândul său, degetele de bucurie. Mulțumit de concurența acerbă pentru titularizarea între buturile ceferiste, fiul „Generalului” Anghel Iordănescu recunoaște că Arlauskis poate să reprezinte prima sa variantă pentru formula de start a CFR-ului.

„Arlauskis este un portar extrem de valoros, care a contribuit mult la peformanțele obținute de CFR, în ultimii ani” l-a descris antrenorul de 42 de ani pe gigantul cu paisprezece selecții în reprezentativa națională a Lituaniei.

Celelalte opțiuni din lotul clujenilor pentru postul de goalkeeper sunt actualul titular Cristi Bălgrădean, precum și experimentatul polonez Grzegorz Sandomierski, care a evoluat pentru ultima oară în 1 februarie, în confruntarea cu Chindia Târgoviște.