Evenimentul Zilei > Actualitate > Maternitatea Giulești. E incredibil unde au găsit cei de la DSP prezența STAFILOCOCULUI AURIU
Maternitatea Giulești. E incredibil unde au găsit cei de la DSP prezența STAFILOCOCULUI AURIU

Maternitatea Giulești. E incredibil unde au găsit cei de la DSP prezența STAFILOCOCULUI AURIU

Ministerul Sănătății, împreună cu Direcția Sanitară Publică fac dezvăluiri despre locuirle unde au detectat prezența stafilococului auriu, extrem de periculos pentru sănătatea bebelușilor, dar și a lehuzelor.

Potrivit oficialilor, primele rezultate ale probelor lucrate în laboratorul DSPMB ”evidenţiază prezenţa stafilococului auriu pe suprafaţa unui scutec al unui copil internat într-un salon de normoponderali, precum şi prezenţa germenilor mezofili şi hemolitici într- un salon de lehuze”. 

”Probele pozitive vor fi trimise la Institutul National de Cercetare Dezvoltare "Cantacuzino" pentru serotipare şi lizotipare. În prezent, numărul copiilor internaţi în Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" care provin de la Spitalul Clinic de Obstretică-Ginecologie  "Panait Sîrbu" a crescut la 17”, au mai spus reprezentanţii Ministerului Sănătăţii. 

Vă reamintim că pe 16 august 2010, la Maternitatea Giulesti din Capitala, pe numele sau oficial Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sirbu” avea loc o tragedie pe care romanii o urmareau in direct pe ecranale televizoarelor: un incendiu puternic în salonul nou-nascuților. A fost zi cumplita, in urma careia sase bebelusi si-au pierdut viata iar cinci au ramas cu urme adanci. Motivul: o instalatie electrica improvizata a luat foc, iar micuții au fost lăsați nesupravegheați.