Potrivit unui comunicat MApN, ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşă, s-a întâlnit marţi, cu omologul său din Republica Moldova, Viorel Cibotaru, care efectuează, pe 19 şi 20 mai, o vizită oficială la Bucureşti.

"Întâlnirea de astăzi constituie o etapă superioară în consolidarea dialogului politico-militar între statele noastre şi un bun prilej pentru împărtăşirea opiniilor referitoare la stadiul şi perspectivele cooperării militare bilaterale şi în format multilateral", a declarat Mircea Duşa, citat în comunicat, conform Mediafax.

Mircea Duşa a salutat prezenţa subunităţilor de infanterie, artilerie terestră şi apărare CBRN din armata Republicii Moldova la exerciţiile de instruire care au vizat operaţii convenţionale şi şi-a exprimat speranţa că acest tip de colaborare va continua.

"Consider că experienţa acumulată de Armata României în exerciţiile multinaţionale şi misiunile în care a fost angajată poate fi valorificată şi în plan bilateral, astfel încât, în misiunile de menţinere a păcii, să utilizăm aceleaşi proceduri", a spus Duşa.

Ministrul român a subliniat disponibilitatea acordării asistenţei tehnico-materiale în contextul consolidării capacităţii de apărare a Republicii Moldova, prin prisma Iniţiativei de Consolidare a Capacităţilor de Apărare, precum şi posibilitatea consilierii privind metodologia de elaborare a actelor normative specifice domeniului logistic.

Totodată, cei doi oficiali au discutat despre participarea Republicii Moldova în cadrul iniţiativelor regionale şi accederea ca membru cu drepturi depline la procesul SEDM, dar şi despre identificarea unor soluţii pentru a facilita cooptarea Moldovei în operaţiile şi misiunile desfăşurate sub egida UE.

Te-ar putea interesa și: