Evenimentul Zilei > Social > După jumătate de an la Timișoara se face din nou curățenie stradală
După jumătate de an la Timișoara se face din nou curățenie stradală

După jumătate de an la Timișoara se face din nou curățenie stradală

După luni bune, miercuri dimineața la Timișoara a început să se facă curățenie stradală. Încă din toamnă în orașul de pe Bega a încetat contractul cu firma de salubritate, iar de atunci curățenie s-a făcut pe apucate.

Aproximativ 30 de muncitori ai companiei Brantner Servicii Ecologice au aînceput să măture centrul Timișoarei, miercuri dimineață. Societatea clujeană cu capital austriac este cea care a câștigat licitația pentru serviciile de salubrizare din capitala Banatului. Compania a început lucrul cu o lună și jumătate înainte de termenul stabilit în contract.

„Se intervine cu aproximativ 30 de oameni și trei echipamente electrice. S-a început cu partea centrală, ca și o ambiție personală de a începe cu o lună și jumătate înainte de termenul de mobilizare. Avem în total 7-8 echipamente electrice, aspiratoare și mături electrice ecologice, avem deja livrate din Elveția măturători mari – patru sunt pe drum, dar mai urmează și procedeele de înmatriculare. Mai avem echipamente normale pentru activitate: măturători, perii, lopeți. Din punct de vedere al dotării, materialul nu este o problemă. Pe partea de resurse umane este încă o perioadă de angajări”, a explicat, pentru tion.ro, Teodor Pasici, directorul Brantner Servicii Ecologice Timișoara.

După ce vor termina de igienizat centrul Timișoarei, clujenii vor continua curățenia în restul cartierelor.

Contractul cu Brantner Servicii Ecologice din Cluj-Napoca, are o durată de patru ani și o valoare de 18,2 milioane de euro. Conform caietului de sarcini, firma se va ocupa de măturatul străzilor, trotuarelor, aleilor, parcărilor publice, stațiile mijloacelor de transport în comun, pasajelor, subpasajelor, podurilor, pasarelelor, zonelor pietonale, pistelor de biciclete, de golirea coșurilor de gunoi stradale și de spălarea arterelor, în perioada 1 aprilie – 1 octombrie.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.