Evenimentul Zilei > Actualitate > DUPĂ GRATII. Poliţişti condamnaţi pentru furt de ţigări de contrabandă
DUPĂ GRATII. Poliţişti condamnaţi pentru furt de ţigări de contrabandă

DUPĂ GRATII. Poliţişti condamnaţi pentru furt de ţigări de contrabandă

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis prin hotărâre definitivă şi irevocabilă, condamarea a patru polţişti de frontieră din Dolj acuzaţă că au furat ţigări de contrabandă. Alături de ei, au primit condamnări şi patru civili, persoane la care au fost găsite ţigările sustrase din două TIR-uri.

Cazul a fost instrumentrat de Direcţia Generală Anticorupţie (DGA). Anchetatorii au stabilit că în nopţile de 14/15 şi 15/16 septembrie 2008, au fost depistate două tiruri cu ţigări de contrabandă de către lucrătorii I.J.P.F. Dolj, iar cu ocazia întocmirii actelor de constatare a fost menţionată doar o parte a produselor, restul fiind însuşită de către poliţişti de frontieră şi persoane civile din anturajul acestora. Dosarul în baza căruia au fost condamnate persoanele menţionate a fost iniţiat de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Dolj.

Cei condamnaţi sunt: comisarul şef de poliţie Florin Nicuşor Nicula, subcomisar de poliţie Liviu Gheorghiţă, agent de poliţie Ion Glăvan, agent de poliţie Nicu Osiceanu, agent de poliţie Ştefan Diaconu, agent de poliţie Eliodor Cojocaru – toţi din cadrul I.J.P.F. Dolj,  precum şi pe Sanda Stîngaciu, Ionel Stîngaciu, Petre Mişu Stîngaciu şi Florea Stîngaciu la o pedeapsă de câte doi ani închisoare cu suspendare, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi respectiv complicitate la furt calificat.

Urmare a cercetărilor efectuate pe baza ordonanţelor de delegare în cauză, cu prilejul unor percheziţii la domiciliul membrilor familiei Stângaciu au fost găsite şi ridicate 2.000 cartuşe de ţigări de provenienţă elveţiană şi rusească, netimbrate, identice cu cele confiscate din cele două tiruri depistate de către poliţiştii de frontieră.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: