După Ciolacu, Tudose: PSD amenință PNL cu ieșirea de la guvernare

După Ciolacu, Tudose: PSD amenință PNL cu ieșirea de la guvernare Tudose anunță că România va trimite sistemul Pariot în Ucraina. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Mihai Tudose a amenințat PNL că va PSD va ieși de la guvernare dacă liberalii nu o să fie de acord cu creșterile de taxe și eliminarea scutirilor propuse de premierul Marcel Ciolacu.

Mihai Tudose a transmis că PSD o să iasă din coaliția de guvernare dacă PNL nu o să fie de acord cu măsurile fiscale propuse de Marcel Ciolacu. Europarlamentarul a susținut că prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, se simte amenințat de anunțul premierului Ciolacu. Liderul PSD a declarat că își va depune demisia din funcția de șef al Guvernului dacă liberalii nu vor cădea de acord cu măsurile PSD, ceea ce ar duce la alegeri anticipate.

„Cine vinde potcoave? Unde-i calu’? Aflăm prin vocea (autorizată?) a prim-vicepreședintelui PNL RB o mulțime de lucruri… Se simte amenințat de anunțul prim-ministrului că ne întoarcem la popor (anticipate) dacă PNL va continua să boicoteze orice reformă a statului! De ce vă e frică?!? Aflăm, de asemenea, că PSD «amenință proprietatea»… Impozitul pe piscină e o mare amenințare…!!!!”

Mihai Tudose, amenințare pentru PNL

Fostul premier Tudose a comentat și afirmația lui Rareș Bogdan, care a spus că Marcel Ciolacu este trecător la conducerea PSD. Tudose a susținut că premierul nu se va afla veșnic la conducerea partidului și a subliniat că PNL a schimbat trei lideri de când Ciolacu este președintele social-democraților. În plus. Tudose susține că liberalii se pregătesc să numească un nou lider. În ceea ce privește organizarea alegerilor anticipate, fostul premier i-a avertizat pe partenerii de coaliție că este posibil să nu se mai bucure de voturile pe care le-au primit în 2019.

Ne puteți urmări și pe Google News
Mihai Tudose, Guvern, alegeri anticipate, PSD, PNL

Mihai Tudose amenință cu ieșirea de la guvernare / Sursă foto: Arhivă Evz

„La ultimele alegeri populația a votat dreapta. Ați ieșit pe locul doi. O performanță pe care nu prea o veți mai repeta. Dar, da, din 2019 dreapta a guvernat singurică o luuungă perioadă de timp. Preț de sute de miliarde de euro. Preț de cel mai mare indice de mortalitate indirectă pe timpul Cov19. Preț de cele mai mari prețuri la energie. Fără să amintim de închiderea piețelor în aer liber sau haosul din educație.”

PNL are de ales din două variante

Europarlamentarul i-a provocat pe liberali să vină cu soluții mai bune decât cele propuse de PSD dacă cele ale social-democraților nu sunt pe placul lor. În plus, Tudose le-a oferit partenerilor de guvernare două variante. PNL trebuie să adopte o poziție constructivă pentru ca situația din România să fie redresată. În caz contrar, vor urma alegeri anticipate.

„A venit scadența! Nu vă plac soluțiile PSD? Aveți Dvs altele mai bune? Vă ascultăm! Stimate aliat galben, situația e următoarea: ori faceți rost de o poziție constructivă și împreună redresăm țara… ori ne întoarcem la popor și vedem cum faceți atunci când zăngăniți potcoavele și lumea vă va întreba ce ați făcut cu calu’!”, a conchis Mihai Tudose.