Evenimentul Zilei > Actualitate > Drumurile din Constanța și Autostrada A2, ocupate de convoaie uriașe de tiruri
Drumurile din Constanța și Autostrada A2, ocupate de convoaie uriașe de tiruri

Drumurile din Constanța și Autostrada A2, ocupate de convoaie uriașe de tiruri

Viscolul imprevizibil, lipsa de informare și bâlbâila autorităților au pus la grea încercare nervii oamenilor blocați ore în șir, în mijlocul viscolului, pe șoselele din județul Constanța. Debusolarea este cu atât mai mare cu cât drumurile aveau porțiuni acoperite de nămeți care alternau cu tronsoane uscate și adăpostite de vânt. Cel puțin 180 de tiruri sunt blocate la Cernavodă și, cu antemergător, încearcă să se îndrepte spre Fetești.

Pentru a preveni producerea unor tragedii, autoritățile din Constanța au decretat închiderea  a două drumurilor naționale din județ, cele mai expuse viscolului. Zeci de tiruri au rămas blocate, peste noapte, pe DN2A Constanța-Hârșova și pe DN22 Constanța-Tulcea, oprite de echipajele de poliție. Sute de autoturisme cu localnici au fost dirijate, în coloană, având în față antemergători utilaje de deszăpezire și mașini de poliție.

Astăzi dimineață, povestea s-a repetat, spre disperarea oamenilor care voiau să ajungă la destinație. Erau localnici din județul Tulcea veniți, astăzi, cu treburi la Constanța și, la întoarcere, au fost opriți de polițiștii postați la Lumina în spatele unei bariere cu “Drum Înzăpezit”. Argumentele polițiștilor care încercau să lămurească oamenii că nu pot pleca la drum din cauza viscolului și a sulurilor uriașe de zăpadă erau ignorate. Mai ales că șoseaua era „la negru”.

Abia când, după ce s-a dat drumul la coloană și pe o porțiune în pantă tirurile s-au blocat, din nou, în nămeți pe șoseaua națională spre Tulcea, și-au dat seama șoferii că nu pot înainta fără ajutorul utilajelor de la Drumurilor Naționale. Mulți erau echipați necorespunzător, unii invocau că li s-au rupt lanțurile la roți. Au fost scoși, pe rând cu ajutorul wolelor de la Drumurile Naționale. La fel și autoturismele.

Deși pe toate drumurile naționale din Constanța, precum și pe Autostrada A2 și A4, se circulă controlat, în convoi, autoritățile recomandă să se evite deplasările în afara localității de domiciliu după ora 18,00. Recomandările vin din partea Consiliului Județean Constanța nu din partea prefectului care ar trebui să coordoneze Comandamentul de iarnă. Constanța rămâne cel puțin până joi la ora 12,00 stăpânită de viscolul care spulberă zăpada și, pe o vizibilitate redusă, blochează circulația.