Alte trei pasaje peste centura Capitalei sunt doar în stadiul de proiectare.

Lucrările la pasajele peste centura Capitalei nu pot începe prea curând. Una dintre cauze este circuitul greoi al hârtiilor. Şa pasajul Rutier de la Domneşti, abia miercuri, după şase luni de zile de aşteptare, ministerul Transporturilor a emis autorizaţia de construcţie. Dar, chiar şi aşa, Compania de Drumuri nu a trimis mai departe documentul către constructor.

Pasajul de la Domneşti este extrem de necesar pentru a fluidiza traficul într-una dintre cele mai aglomerate zone ale centurii Capitalei. Cu toate acestea, lucrările au putut începe, din simplul motiv, că nu a fost autorizaţie de construcţie.

Reprezentanții constructorului, firmă în insolvență, susțin că nu pot începe lucrările dintr-un alt motiv birocratic: Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere nu a trimis autorizația de construcție!

Până va apărea, în sfârşit şi acea autorizaţie, șoferii care circulă pe șoseaua de centură în zona Domnești stau la cozi interminabile. Și dacă mai trece și un tren, statul la coadă se prelungește.

Şantiere goale sunt şi la câțiva kilometri distanță, la Mogoşoaia unde lucrările trebuiau să înceapă în primăvară. Alte două pasaje de pe șoseaua de centură a Capitalei, Berceni și Oltenița, sunt în faza de proiectare.

 

Dacă termenele vor fi respectate, atunci lucrările la cele patru pasaje vor fi gata cel mai devreme în toamna lui 2021, potrivit stiri.trv.ro