Evenimentul Zilei > Politica > Drulă își pune cenușă în cap, după episodul „Cîţu, zombie politic”: Poate fiecare am exagerat
Drulă își pune cenușă în cap, după episodul „Cîţu, zombie politic”: Poate fiecare am exagerat

Drulă își pune cenușă în cap, după episodul „Cîţu, zombie politic”: Poate fiecare am exagerat

Ministrul Transporturilor pare să fi revenit la sentimente mai bune, după atacul dur la adresa premierului din timpul crizei coaliției de guvernare.

Cătălin Drulă a declarat miercuri pentru News.ro, referindu-se la conflictul cu premierul Florin Cîţu, că săptămâna trecută, coaliţia de guvernare a trecut printr-un moment greu, iar ”ce s-a spus atunci, s-a spus”.

 ”Poate fiecare am exagerat. Nu vreau să mai redeschidem răni”

După ce l-a numit pe prim-ministru ”zombie politic”, USR-istul a admis că poate fiecare dintre ei a exagerat. Ca şi liberalu, el a refuzat să spună ce au discutat, invocând caracterul privat al discuţiei.

 „Săptămâna trecută, coaliţia de guvernare a trecut printr-un moment greu. Ce s-a spus atunci, s-a spus. Poate fiecare am exagerat. Nu vreau să mai redeschidem răni. Am avut discuţii şi în privat cu premierul, care vor rămâne private. Eu sunt un om de echipă şi loial când funcționăm ca o echipă. Important e actul de guvernare în beneficiul românilor. Avem enorm de muncă şi la ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, şi în toate domeniile. Această coaliţie a găsit resursele de a continua programul de guvernare”, a afirmat Drulă.

Ministrul Transporturilor a subliniat că Guvernul de coaliție PNL-USR PLUS-UDMR are capacitatea de a reforma ţara şi de a pune pe baze solide dezvoltarea României în deceniul următor.

Premier: ”Este o problemă de conştiinţă şi de onoare a celor care fac astfel de declaraţii”

Comentând declaraţia ministrului Drulă, premierul a explicat că ”este o problemă de conştiinţă şi de onoare a celor care fac astfel de declaraţii”. Întrebat, miercuri, dacă ministrul şi-a cerut scuze pentru declaraţiile pe care le-a făcut, numindu-l ”zombie politic”, Florin Cîțu a afirmat: ”Eu am spus cum îi voi reevalua pe miniştri, până la urmă este o problemă de conştiinţă şi de onoare a celor care fac astfel de declaraţii”.

La insistenţele jurnaliştilor, Cîţu a precizat: ”V-aţi obişnuit că nu spun ce discut în privat cu partenerii mei”. Cătălin Drulă, vicepreşedinte USR PLUS, l-a criticat vehement pe premierul Cîţu pentru demiterea lui Vlad Voiculescu, într-un interviu pentru G4Media. ”Un zombie politic”, l-a caracterizat atunci Drulă pe Cîţu. Potrivit unor surse, Drulă ar fi primul ministru pe lista neagră a liberalului pentru o viitoare demitere.

Sursa foto: gov.ro

Citește și Exclusiv. USR și PLUS au căzut în propria capcană. Care e miza actuală a celor două grupuri

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.