Evenimentul Zilei > Politica > Cine sunt miniștrii care vor pleca acasă. Orban are răspunsul
Cine sunt miniștrii care vor pleca acasă. Orban are răspunsul

Cine sunt miniștrii care vor pleca acasă. Orban are răspunsul

Președintele PNL, Ludovic Orban, a intervenit în scandalul momentului din România. Orban le-a transmis USR-iștilor un mesaj cât se poate de clar.

Orban a mai spus că este inadmisibil ca un ministru să îl critice pe primul ministru, iar dacă acest lucru se întâmplă, el trebuie să plece. Mesajul lui Orban este unul cu mantă și pentru președintele USR, Dan Barna, care în ultimele zile a lansat o serie de atacuri înspre premierul Florin Cîțu.

„Așteptăm să se termine exercițiul acesta de supărare, de orgolii și să fie desemnat un ministru de la USR PLUS care să pună în practică toate obiectivele stabilite prin programul de guvernare. Orice ministru să știe că, înainte de a-și ataca premierul trebuie să își scrie demisia. Dacă nu și-a scris demisia, trebuie să știe că va pleca acasă exact cum a plecat Voiculescu. În nicio țară democratică din lumea asta niciun ministru nu-și permite să atace premierul. Premierul e cel care conduce guvernul, ca atare, dacă ataci premierul înseamnă că nu mai ai ce să cauți în guvernul respectiv”, a spus Orban.

Miniștrii trebuie să aibă geanta făcută

Șeful PNL a mai spus că premierul are obligația de a-i revoca din funcții pe miniștrii care se apucă să critice activitatea șefului Guvernului. De asemenea, a mai spus Orban, guvernarea nu trebuie să fie o competiție între partidele care compun coaliția de guvernare, ci o înțelegere pentru binele național.

„Avertizez miniștrii că nu e o chestiune de moft, e obligația premierului de a revoca din funcție orice ministru care atacă premierul. Dacă cineva din guvern vrea să dea declarații critice la adresa premierului întâi să scrie demisia, apoi să dea declarații critice. Nu e o competiție între PNL, USR PLUS, UDMR, grupul minorităților, e o înțelegere pentru guvernarea țării. Nu e un campionat de orgolii între oameni care suferă de vedetism. E vorba de o răspundere uriașă pe umerii noștri. Orice ministru să știe că, în momentul în care a dat declarații contra premierului trebuie să aibă bagajele făcute”, a avertizat Orban.

Drulă vizat de Orban

După revocarea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății, mai mulți lideri și miniștri ai USR Plus, au sărit la gâtul lui Florin Cîțu.

Unul dintre aceștia este chiar ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă care l-a numit pe premier, drept un ”zombie politic”.

Mai mult, Dan Barna a spus că premierul Cîțu și-a pierdut încrederea USR Plus.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.