Evenimentul ZileiJustitieDroguri, arme, mașini de lux și mulți bani. Bilanț după operațiunea DIICOT din zorii zilei de miercuri

Droguri, arme, mașini de lux și mulți bani. Bilanț după operațiunea DIICOT din zorii zilei de miercuri

Droguri, arme, mașini de lux și mulți bani. Bilanț după operațiunea DIICOT din zorii zilei de miercuri
Peste 30 de kilograme de droguri, autoturisme de lux, peste 300 de telefoane mobile, drone cu cameră video, bijuterii de aur, arme neletale, peste 500 de mii de euro și peste 400 de mii de lei reprezintă doar o parte din capturile DIICOT, după acțiunea de miercuri.

DIICOT a prezentat un bilanț al amplei operațiuni pe care a derulat-o miercuri 24 octombrie, în mai multe locații din țară. Conform informațiilor prezentate, pe lângă bunurile confiscate, au mai fost reținute și un număr de 154 de persoane. Acestea au fost implicate în acțiuni infracționale, investigate de procurori și de poliție.

Miercuri, de la prima oră, procurorii DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară au efectuat 47 de acţiuni operative pentru destructurarea unor grupări infracţionale organizate. Este vorba despre grupări specializate în trafic de persoane şi de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranţi, criminalitate informatică, trafic de droguri şi infracţiuni contra patrimoniului cu consecinţe deosebit de grave.

Sursa foto: DIICOT

Bilanțul bunurilor capturate de DIICOT

Cu acest prilej au fost ridicate, din locațiile percheziționate, mai multe bunuri care vor fi folosite ca probe în anchete. Au fost confiscate peste 30 de kilograme de droguri de risc şi mare risc (canabis şi cocaină), peste 2 kilograme de substanţe psihoactive, două culturi (51 plante) de canabis, instalaţii destinate întreţinerii culturilor de canabis, 48 grindere, 40 cântare precizie.

De asemenea, tot cu acest prilej, au mai fost ridicate două autoturisme de lux, un număr de 333 de telefoane mobile, un dispozitiv de skimming, o fantă de bancomat și 60 drone cu cameră video.

În alte locații au mai fost descoperite 1.400 de bunuri contrafăcute (articole vestimentare şi parfumuri), 3 arme neletale, 500 grame de bijuterii din aur, arme albe, înscrisuri dar și sume importante de bani. Procurorii au ridicat 559.215 euro, 442.022 lei, 3.822 dolari.

Rețeta morții. Cum se fac droguri din plante medicinale
Sursa foto. DIICOT

Mai multe persoane au fost reținute sau arestate

Conform unui comunicat al DIICOT, după această operațiune au fost puse în executare 457 de percheziţii domiciliare şi 367 de mandate de aducere. În urma audierilor, procurorii au dispus mai multe măsuri preventive. Au fost emise 154 ordonanţe de reţinere şi 36 ordonanţe de luare a măsurii controlului judiciar.

Totodată, au fost puse în executare două mandate europene de arestare, iar pentru nouă inculpaţi vor fi formulate propuneri de arestare în lipsă.

 

 

 


Accesează: