Lovitură grea pentru lucrătorii din armată și poliție. Ce li se pregătește de la 1 ianuarie

Lovitură grea pentru lucrătorii din armată și poliție. Ce li se pregătește de la 1 ianuarie Sursa foto: Arhiva EVZ

Pensiile de serviciu ale angajaților din Poliție, armată și servicii speciale ar putea fi plafonate de viitorul guvern PSD – PNL – UDMR. Mai mult, vârsta de pensionare, în cazul acestor categorii de lucrători ar putea fi majorată.

Propunerea a venit din partea prim-vicepreședintelui PNL, Rareș Bogdan la negocierile pentru formarea viitorului guvern PSD – PNL – UDMR. Unul dintre principalele reproșuri pe care le primește politicianul PNL, de la alegători, este legat de eliminarea pensiilor speciale. Pe rețelele sociale, circulă numeroase mesaje în care lui Rareș Bogdan i se reproșează că PNL nu a eliminat pensiile speciale, așa cum a promis în campaniile electorale.

În acest context, Rareș Bogdan ar fi cerut ca toate pensiile de serviciu, inclusiv ale foștilor militari și polițiști, să nu mai fie majorate de la 1 ianuarie 2022. În plus, el a propus și creșterea vârstei de pensionare pentru respectivele categorii profesionale, după cum relatează Bugetul.ro.

Prim-vicepreşedintele PNL ar fi solicitat ca vârsta de pensionare pentru magistrați, polițiști și lucrătorii din Servicii să urce la 55 de ani, în cazul femeilor și la 60 de ani, pentru bărbați.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe de altă parte, Rareş Bogdan ar fi solicitat ca pensiile mai mici de 2.500 de lei să fie majorate cu un procent mai mare. Aceasta în interesul pensionarilor.

sursa: Arhiva EVZ

Propunerea nu este agreată din interiorul PNL

Conform unor surse politice, Nicolae Ciucă și Lucian Bode nu au fost de acord cu propunerea lui Rareș Bogdan. Cei doi au solicitat, la negocierile cu PSD și UDMR, ca și pensiile speciale și cele de serviciu să fie indexate odată cu creșterea pensiilor normale. Cei doi au fost sprijiniți și de Marcel Ciolacu și Paul Stănescu, liderii PSD.

Aceasta în vreme ce Dan Vâlceanu și Rareș Bogdan s-au opus, motivând că nu sunt suficienți bani, în bugetul public, pentru o astfel de măsură. Lor li s-a alăturat și Kelemen Hunor, liderul UDMR.

Principalii beneficiari ai pensiilor de serviciu și speciale sunt militarii, polițiștii, angajații din servicii, magistrații, parlamentarii. De menționat că în campania electorală trecută, PNL a avut ca punct principal desființarea pensiilor speciale.