Evenimentul Zilei > Social > DRAMA fetiței JANDARMERIȚEI UCISE. Un politician CELEBRU sare în ajutorul micuței. Polițiști, sportivi și sindicaliști, alături de copila aflată în STARE GRAVĂ
DRAMA fetiței JANDARMERIȚEI UCISE. Un politician CELEBRU sare în ajutorul micuței. Polițiști, sportivi și sindicaliști, alături de copila aflată în STARE GRAVĂ

DRAMA fetiței JANDARMERIȚEI UCISE. Un politician CELEBRU sare în ajutorul micuței. Polițiști, sportivi și sindicaliști, alături de copila aflată în STARE GRAVĂ

O adevărată dramă trăiește fetița de un an și jumătate a Cristinei Airinei, femeia jandarm ucisă pe o trecere de pietoni din Suceava. Micuța Larisa a fost internată, în comă, în urma accidentului în care și-a pierdut viața mama ei. Tatăl, Victor Maniliuc, luptă cu disperare pentru viața fiicei sale și a lansat o campanile de strângere de fonduri pentru salvarea fetiței. S-au alăturat acestei campanii colegi, prieteni, sportivi dar și polițiști. Federaţia Sindicatelor Democratice a Poliţiştilor din România „Alexandru Ioan Cuza” a lansat un apel de ajutor la toți lucrătorii MAI, iar printre primii care s-au oferit să ajute au fost Gabriel Oprea, fostul vicepremier, alături de Jean Babuș, liderul federației sindicale.

Larisa, fetița de un an și jumătate, trăiește o dramă după ce, pe 14 noiembrie 2018, mama ei, Irina Cristina Airinei, în vârstă de 40 de ani, angajată a Inspectoratului de Jandarmi Suceava, a murit în urma unui teribil accident. Femeia jandarm care traversa strada împreună cu micuța, aflată în cărucior, a fost lovit violent de o mașină, pe trecerea de pietoni.

Femeia jandarm a murit imediat după accident, iar Larisa, a ajuns la spital în comă. În stare foarte gravă, copilul a fost transferat după câteva zile la un spital din București. De atunci, tatăl ei a vegheat-o permanent și, aproape ca o minune de Crăciun, cei doi au venit acasă, la Suceava,  pentru două săptămâni, cât timp centrul în care e tratată a fost închis.

Drama micuței Larisa nu i-a lăsat indiferenți pe membrii Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din Sistemul de Pașapoarte, Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne care a declanșat o campanie de donare pentru a veni în sprijinul Larisei.

„În data de 14 noiembrie 2018, viața colegei noastre de la Inspectoratul de Jandarmi Suceava, Irina Cristina Airinei, a fost curmată brusc.  Împreună cu fiica sa în vârstă de un an și șase luni, aflată în cărucior, traversau strada, pe trecerea pentru pietoni, când au fost lovite violent de o mașină. După moartea mamei sale, Larisa a ajuns la spital în comă, în stare foarte gravă.  Larisa are mare nevoie de ajutor pentru a rămâne în viață și pentru a se vindeca. Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din Sistemul de Pașapoarte, Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a declanșat o campanie de donare pentru a veni în sprijinul Larisei. Decizia a fost luată în urma discuțiilor purtate pe această temă de conducerea Sindicatului cu fostul vicepremier și ministru al afacerilor interne, gl. Gabriel Oprea, membru al Sindicatului nostru, care a făcut deja o donație și care va sprijini sub toate formele această campanie umanitară. Colegilor din Sindicat, celor din Federaţia Sindicatelor Democratice a Poliţiştilor din România „Alexandru Ioan Cuza”, precum și tuturor colegilor din Ministerul Afacerilor Interne, le adresăm rugămintea să doneze pentru Larisa în conturile deschise de tatăl său:

Cont în lei la Garanti Bank Suceava, pe numele Maniliuc Victor Daniel: RO87UGBI0000332003107RON;
Cont în lei la Banca Transilvania, pe numele Maniliuc Victor Daniel:

RO45 BTRLRONCRT00K1277202;

Cont în euro la Garanti Bank Suceava pe numele Maniliuc Victor Daniel: RO55UGBI0000332021005EUR cu SWIFT UGBIROBU.

Orice sumă este binevenită pentru a contribui la susținerea tratamentului de care Larisa are nevoie.

Uniți vom fi puternici!”, se arată în comunicatul transmis de sindicat.

Un campion o ajută pe Larisa

Un comentariu emoționant a fost postat de tatăl Larisei, Victor Maniliuc, pe pagina fundației „Jeni Mandachi”, prin intermediul căreia Gheorghe Ignat,  campion al României de opt ori la lupte greco-romane, multiplu campion internațional, campion balcanic și multiplu medaliat cu argint și bronz la campionate naționale și internaționale, a donat o sumă de bani pentru a o sprijini pe Larisa: „Mulțumim… atât eu, cât și Larisa. În fața binelui nu poți decât să cobori din respect capul, să îl ridici mai apoi și să zâmbești cu bucurie și iubire. Andrei Mandachi mi-a împărtășit gestul lui Ghiță, acum, că anonimatul nu mai există, am ținut să scriu aceste cuvinte public. Lista oamenilor care au simțit să se oprească o clipă din viața lor și să se aplece către noi, prin acești oameni deosebiți ai fundației, este una foarte lungă. Este greu să poți strânge măcar în brațe fiecare dintre acești mesageri ai binelui, dar trimit alături de îngerașul meu Larisa câte un gând bun fiecăruia și un Doamne Ajută!"