Evenimentul Zilei > Social > Drama familiei Hagi. Trecutul a ieșit la suprafață. Momente cumplite
Drama familiei Hagi. Trecutul a ieșit la suprafață. Momente cumplite

Drama familiei Hagi. Trecutul a ieșit la suprafață. Momente cumplite

Kira, fiica lui Gică Hagi, va juca rolul principal în pelicula „Între chin şi amin”, un film care va fi lansat în această toamnă și care încearcă să explice ce a însemnat Experimentul Piteşti.

„Străbunicul meu a fost închis în lagărul de la Aiud și, în timp ce filmam, mă ducea bunicul la Jilava, a fost un moment de vindecare pentru amândoi, în care mi-a povestit toate suferințele prin care a trecut el. Știam povestea, dar o știam vag. Și unchiul bunicii mele a fost închis la Pitești, i-am luat un interviu și caseta a rămas. El acum nu mai este, dar m-a impresionat povestea lui.”

 Bunicul meu era foarte fericit că în film se va vorbi despre Experimentul Pitești. Bunicul meu a suferit foarte mult, a fost și la canal. Oricine poate spune că nu este ușor să fim vulnerabili să povestim despre un moment din viața noastră în care suntem umiliți, forțați… A fost un moment foarte greu și îi mulțumesc lui Toma ( regizorul Toma Enache) că m-a adus în acest proiect”, a spus Kira.

 

,,Între chin şi amin” este un film clasic, care aduce în fața spectatorilor o poveste tulburătoare de viață, petrecută într-una din cele mai crunte perioade din istoria modernă: reeducarea din pușcăriile comuniste. Filmul spune povestea unui tânăr compozitor, Tase Caraman, care ajunge la „reeducare” în închisoarea Piteşti. Acesta reuşeşte, cu ajutorul credinţei, să supravieţuiască torturilor cumplite şi să scape cu viaţă.