Evenimentul Zilei > Actualitate > Drama actorului Valentin Uritescu. Măcinat de o boală cumplită, a ajuns la un cămin pentru bătrâni
Drama actorului Valentin Uritescu. Măcinat de o boală cumplită, a ajuns la un cămin pentru bătrâni

Drama actorului Valentin Uritescu. Măcinat de o boală cumplită, a ajuns la un cămin pentru bătrâni

Valentin Uritescu se confruntă cu necazuri provocate de starea de sănătate. La 80 de ani, a ajuns într-un centru specializat pentru a primi ajutor.

Cunoscutul actor Valentin Uritescu (80 de ani) s-a retras din activitate de mai mulți ani și se confruntă cu o boală teribilă: Parkinson. Artistul s-ar afla internat la un cămin care oferă servicii persoanelor în vârstă, iar starea sa de sănătate s-a agravat în ultima perioadă, după cum anunță cancan.ro.

S-a confruntat cu primele semne ale bolii Parkinson de la 33 de ani

Din câte se pare, Valentin Uritescu a prezentat primele simptome ale bolii, încă de la vârsta de 33 de ani. Între timp, boala a avansat, iar în prezent sunt zile în care actorul nici nu poate să vorbească. În căminul de bătrâni, el primește îngrijirea adecvată pentru această boală și se află aici de aproximativ doi ani, mai menționează sursa citată.

Valeria, soția artistului, este în vârstă, iar fiul său, Bogdan, este prins cu mai multe proiecte și nu are prea mut timp liber. Valentin Uritescu ar primi îngrijirea și medicația necesare, fiind tratat cu atenție maximă și respect de angajații centrului respectiv. Și asta pentru o sumă lunară ce ajunge la 4.000 de lei. Deși s-ar afla într-o stare gravă, membrii familiei actorului mai speră că, la un moment dat, Valentin Uritescu se va simți mai bine și va reveni acasă. Actorul și-a făcut testamentul în urmă cu mai bine de un deceniu, când s-a hotărât să nu mai apară pe scena niciunui teatru din România.

Ce spunea soția artistului

Bogdan Uritescu, fiul actorului, a refuzat să facă vreun comentariu pe această temă.

„E lucid, dar are şi zile în care soţul meu nu poate vorbi. Recunoaşte lumea din jur, dar de multe ori pur şi simplu nu poate vorbi. Alternează zilele bune cu cele proaste, iar chestiunea asta pare constanta ultimilor ani, dar ce mă îngrijorează foarte tare este faptul că nu avem o predicţie asupra stării sale viitoare.

Pur şi simplu, nimeni nu poate anticipa care va fi ziua sau zilele acelea bune şi când vor urma cele rele, ca să ne pregătim şi pentru una, şi pentru cealaltă”, spunea, recent, Valeria Uritescu pentru impact.ro.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: