Într-un interviu din 2015, maestrul scenei româneşti declara că simte tot mai des prezenţa soţiei sale, poate pentru că este tot mai aproape de ea.

"Aştept moartea, sunt tot mai aproape de ea, e cea mai grea aşteptare. Soţia mea a încetat din viaţă acum câţiva ani, dar de ceva vreme o simt tot mai des prin casă, mă ceartă adesea, că sunt dezordonat, că de ce pun aia colo sau dincolo. Poate că e tot mai prezentă pentru că mă apropii şi eu de lumea de dincolo, de lumea ei", a spus artistul la Dincolo de aparenţe.

Potrivit apropiaţilor săi, problemele cu inima de care a suferit mestrul se trag de la moartea soţiei sale, care a pierdut lupta cu cancerul. 

"După mai bine de cincizeci de ani de convieţuire, primul gest neprietenos pe care l-a făcut nevastă-mea a fost să moară înaintea mea. Am fugit de acasă vreo opt luni, pentru că nu mai puteam suporta. Fiecare colţişor îmi amintea de ea… În acest răstimp, am chemat meşterii care mi-au schimbat totul în casă. Acum încerc să învăţ să gătesc, ştiu să fac cartofi prăjiţi fără grăsime şi fripturi la grătar. Unde nu reuşesc să mă descurc în materie de arta culinară, mai întreb prietenii: Traian Stănescu e cel mai mare ciorbagiu, Petrică Vasilescu e cofetar, Victor Rebengiuc e grataragiu. Ion Besoiu ştie cel mai bine să facă piaţă, iar Şerban Ionescu pregăteşte vânat şi peşte. Da, până a trăit Amza, mergeam împreună la vânătoare şi la pescuit…", a declara acesta în 2010 pentru enational.ro.

După moartea soţiei sale, marele actor nu şi-a refăcut niciodată viaţa şi s-a înstrăinat chiar şi de apropiaţi.

"De inimă rea s-a îmbolnăvit. El a suferit îngrozitor după moartea soţiei. Ştia că se va întâmpla acest lucru încă de când doamna Albulescu a fost diagnosticată. Însă, a făcut tot ceea ce i-a stat în putinţă să o salveze. Dânsul s-a închis mult în el după moartea soţiei şi nu a mai dat voie niciunei femei să se apropie de el, deşi admiratoare încă are destule. 

A iubit-o enorm, iar de atunci s-a schimbat mult. Şi-a îndepărtat şi prietenii şi nu a mai vrut să mai primească pe nimeni în casă, înafară de fiul său. Are şi acum un altar în memoria soţiei, în care tronează zeci de poze, dar şi câteva candele. Înainte, când îşi făcea să mănânce, mai punea un tacâm la masă. Aşa a fost obişnuit atâţia ani şi nu putea să ducă lingura la gură altfel", a declarat un apropiat al maestrului, pentru cancan.ro.

Rugat să definească femeia, Mircea Albulescu spunea că "este un rău necesar".