Evenimentul Zilei > Politica > Dragnea vrea monopol PSD în ministerele-cheie
Dragnea vrea monopol PSD în ministerele-cheie

Dragnea vrea monopol PSD în ministerele-cheie

Vicepremierul se teme de scurgerile de informații și le-a cerut miniștrilor să scape de „cârtițele” de la PNL și PDL. Colegii i-au cerut să dea el însuși exemplu în ministerul său.

La Comitetul Executiv al PSD de la Orăștie, unul dintre subiectele aprinse a fost menținerea în conducerea ministerelorcheie a multor „cârtițe” de la PNL sau chiar de la PDL. Au fost vizate mai ales Transporturile, Munca, Economia și Finanțele, dar și Dezvoltarea, ne-au declarat surse din PSD și PNL. Astfel, vicepremierul Liviu Dragnea le-ar fi cerut miniștrilor să ia măsuri urgente pentru eliminarea „intrușilor”. Motivul: aceștia sunt „cârtițe care pun bețe în roate”. Miniștrii nu s-au arătat prea entuziasmați de planul de epurare și i-au cerut lui Dragnea să fie el însuși primul care dă exemplu, pe motiv că în Ministerul Dezvoltării ar fi rămas mulți oameni de pe vremea când PDL era la putere.

Miniștrii i-au întors spatele lui Dragnea

Colegii de guvern i-ar fi dat și un exemplu lui Dragnea: Mihai Busuioc, susțin surse din PSD. El este acum secretar general adjunct al Ministerului Dezvoltării, iar pe vremea guvernării PDL ocupa funcția de șef al Agenției Naționale de Cadastru. Busuioc era în acea perioadă membru al organizației PDL sector 4.

Vizați sunt directorii și cei cu funcții de decizii

Lipsa de entuziasm a miniștrilor l-ar fi făcut pe Liviu Dragnea să treacă inclusiv la amenințări puțin voalate cu pierderea funcțiilor. Epurările, le-a sugerat Dragnea, ar urma să fie „îmbrăcate” sub forma unor reduceri de cheltuieli.

Cert este că, dacă va fi pusă în aplicare cererea vicepremierului, pe lista celor care vor fi epurați vor fi trecuți directorii și șefii de servicii, pe motiv că aceștia au acces la informații. Or, vicepremierul se teme de orice scurgeri de informații din ministerele-cheie, mai ales că urmează campania electorală. Cert este că pe holurile Ministerului Dezvoltării și ale Ministerului Transporturilor se discută deja de cererea vicepremierului, după ce s-ar fi demarat o verificare a activității fiecărui departament și fiecărei direcții.