Dragnea a fost întrebat, sâmbătă, la Iaşi, care este opinia lui cu privire la raportul Inspecţiei Judiciare în care se vorbeşte despre faptul că mai mult de două mii de magistraţi ar fi fost ascultaţi de DNA şi SRI.

„Eu nu am citit raportul; m-am uitat doar pe câteva informaţii. Foarte grav şi, din păcate, asta confirmă ceea ce şi noi şi o mare parte din presă spune de mult timp despre aceste abuzuri care ajunseseră regulă în România din partea DNA şi din partea SRI. Faptul că mii de judecători au fost ascultaţi, unii chiar ilegal, arată faptul că implicarea în justiţie, în instanţe, atât a DNA, cât şi a SRI a fost foarte mare. Nu putem să ne gândim decât că o mare parte dintre procese au fost viciate în urma acestor presiuni. Este clar că aceste lucruri s-au făcut pentru şantaj şi au ieşit la iveală de-a lungul anilor multe declaraţii în sensul ăsta”, a spus Dragnea.

Dragnea a mai punctat că întreg rapotul ar trebui să fie făcut public şi apoi trimis la Comisia Europeană şi la Parlamentul European „ca şi cei de acolo să vadă încă o bucată de adevăr din ceea ce s-a întâmplat în România în ultimii ani”.

De asemenea, din calculele avocatului Adrian Toni Neacșu, fost membru CSM, reiese că unul din doi magistrați a fost supravegheat tehnic. Afirmația a venit în contextul declarației inspectorului-șef al Inspecției Judiciare, Lucian Ntejoru, care a afirmat că mai mulți magistrați au fost supravegheați.      

„Magistrații au fost supravegheați cu vârf și îndesat” judecător Lucian Netejoru Inspector-șef Inspecția Judiciară

Două lucruri mi-au atras atenția in datele prezentate public până acum: numărul membrilor Secției pentru judecători a CSM care au avut dosar penal deschis la DNA și numărul mandatelor de supraveghere emise pe numele unor magistrați”, a notat acesta pe Facebook.

 

Te-ar putea interesa și: