Evenimentul Zilei > Politica > Dragnea: PSD a solicitat BEC date despre softul AEP folosit la repartizarea mandatelor de parlamentar
Dragnea: PSD a solicitat BEC date despre softul AEP folosit la repartizarea mandatelor de parlamentar

Dragnea: PSD a solicitat BEC date despre softul AEP folosit la repartizarea mandatelor de parlamentar

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că social-democrații au adresat vineri o solicitare BEC prin care cer ca fiecare partid să aibă un reprezentant la AEP la momentul scanării proceselor verbale venite de la BEJ-uri și, totodată, să li se pună la dispoziție aplicațiile informatice care vor fi folosite pentru numărarea voturilor și pentru repartizarea mandatelor, respectiv softul și codul sursă.

"Au fost niște evenimente la AEP pe care le știe toată lumea. Nu vreau să comentez speța în sine pentru că nu am elemente (…) La această oră AEP, în plină campanie electorală, e bine ca oamenii să știe, alegerile sunt gestionate în principal de AEP în România, astăzi, pe legislația actuală. Deci instituția care trebuie să coordoneze și să asigure corectitudinea alegerilor și corectitudinea repartizării mandatelor după numărarea voturilor nu mai are președinte. Situația în instituție nu e în regulă. Și atunci, au apărut suspiciuni nu numai la noi, am auzit și în alte zone politice. Ceea ce am cerut eu nu am cerut doar pentru PSD, am cerut să pună AEP la dispoziția tuturor partidelor toate aplicațiile informatice care vor fi folosite pentru numărarea voturilor și pentru repartizarea mandatelor, softul, codul sursă", a afirmat Dragnea vineri seara la Antena 3, întrebat despre sesizarea adresată BEC și de ce nu are încredere că procesul electoral din 11 decembrie va fi unul corect, potrivit agerpres.ro.

"Există această suspiciune, este o instituție (AEP — n.r.) fără conducere acum, miza este foarte mare, presiunile sunt foarte mari, și poate să-i dea oricui prin minte să încerce ca prin aceste aplicații informatice să facă ceva", a spus președintele PSD.

"Eu am foarte mare încredere în BEC și în președinta BEC, dar noi discutăm de cei care stau în sala mașinilor, și anume Autoritatea Electorală Permanentă (…) Ce-i acolo…nu știu cine conduce (…) Noi vrem să avem, fiecare partid, câte un om acolo ca să vedem că datele care intră sunt datele corecte, iar mașinăria care prelucrează aceste date și repartizează mandatele funcționează după un soft corect, nu virusat. (…) Eu sunt foarte preocupat de ceea ce se poate întâmpla la AEP cu softul, atât", a mai declarat Dragnea.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: