Evenimentul Zilei > Politica > Dragnea: OUG privind aleşii locali a fost aprobată de Guvern; termenul de opţiune pentru un partid va fi de 45 de zile
Dragnea: OUG privind aleşii locali a fost aprobată de Guvern; termenul de opţiune pentru un partid va fi de 45 de zile

Dragnea: OUG privind aleşii locali a fost aprobată de Guvern; termenul de opţiune pentru un partid va fi de 45 de zile

Guvernul a aprobat Ordonanţa de Urgenţă care le permite aleşilor locali să opteze în termen de 45 de zile de la intrarea în vigoare a actului normativ pentru partidul din care doresc să facă parte, fără a-şi pierde funcţiile obţinute în alegeri, a anunţat vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării.

„Nu este absolut nedemocratic în interiorul acestei ordonanţe”, a precizat Liviu Dragnea, întrebat ce opinie are în legătură cu obiecțiile ambasadei SUA la această ordonanță.

Vicepremierul a explicat că principalul motiv pentru care a fost adoptată ordonanţa îl reprezintă blocajele din administraţia locală.

„Principalul motiv pentru care a fost adoptată această ordonanţă îl reprezintă din ce în ce mai desele blocaje din administraţiile locale”, a adăugat Liviu Dragnea.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.