"Nu văd de ce după prezidenţiale să chemăm românii iar la un scrutin electoral. Cred că 2015, fiind un an fără alegeri, ar fi anul în care am putea aşeza lucrurile în foarte multă linişte. Ar fi un an care ar trebui folosit pentru finalizarea strategiei iniţiate deja de Victor Ponta de dezvoltare a acestei ţări şi de consolidare a creşterii economice. Să avem şi în 2015 alegeri şi în 2016 alegeri locale, nu cred că ar fi oportun", a declarat Liviu Dragnea, citat de Mediafax.

În ceea ce priveşte legea electorală pentru alegerea deputaţilor şi senatorilor, liderul PSD consideră că aceasta trebuie schimbată, fie cu un sistem de vot pe listă, fie cu un sistem de vot uninominal pur.

"Şi una şi alta din variante are şi avantaje şi dezavantaje. Eu cred că trebuie să avem o dezbatere serioasă, fără patimă, cu privirea spre viitor şi să ne lămurim ce vrem cu scena politică", a spus vicepremierul, care a adăugat că trebuie ales între o scenă politică bulversată, amestecată, cu partide ”balama” care să influenţeze formarea majorităţilor sau să fie ca în sistemul anglo-saxon unde scena politică se limpezeşte între două partide importante.

"Oricare variantă poate fi luată în calcul, cert este că actuala lege trebuie să dispară", a conchis Dragnea, citat de Mediafax.

Fostul preşedinte al PSD Adrian Năstase a vorbit, joi, la ieşirea de la Jilava, despre necesitatea alegerilor parlamentare anticipate, a votului pe liste pentru profesionalizarea Parlamentului, dar şi despre aministie fiscală, graţiere.