Evenimentul Zilei > Politica > Trecutul îl bântuie pe Dragnea. Acuzat că a minţit de-a îngheţat Belina
Trecutul îl bântuie pe Dragnea. Acuzat că a minţit de-a îngheţat Belina

Trecutul îl bântuie pe Dragnea. Acuzat că a minţit de-a îngheţat Belina

Atacul vine din partea Alianţei 2020, care-l acuză pe Liviu Dragnea de minciună atunci când a afirmat că guvernul PSD ar fi absorbit mai multe fonduri UE decât Guvernul Cioloş şi că acesta minte de-a îngheţat Belina.

Totul a plecat de la declaraţiile liderului PSD, Liviu Drganea, care a scris pe social media că guvernul PSD a adus de patru ori mai multe fonduri europene faţă de guvernul condus de Cioloş:  "Am adus deja de patru ori mai multe fonduri europene faţă de guvernul precedent, dar vrem să aducem mai mult decât atât, pentru că românii şi România merită mai mult!", notează liderul social democraţilor.

Pe Dragnea îl urmăreşte cazul Belina  făcându-se şi glume pe seama sa: "Dragnea a minţit în seara asta de-a îngheţat Belina

Imediat a venit şi replica din partea alianţei condusă de Cioloş: "Dragnea a minţit în seara asta de-a îngheţat Belina. Spune că guvernele PSD ALDE au absorbit de 4 ori mai multe fonduri europene decât Guvernul Cioloş. Credem că îi lipsesc noţiuni elementare de matematică. Pentru că în 2016 au intrat în România 7,4 miliarde de euro, în total. În ultimii doi ani, guvernele Dragnea – toate 3 – au reuşit să atragă câte 4,7 miliarde pe an", spun oamenii lui Cioloş.

Lacul Belina, locul de pescuit preferat al liderului PSD, Liviu Dragnea

"În noiembrie 2013 Guvernul Ponta a trecut prin hotărâre de Guvern insula Belina, lacul Belina şi bratul Pavel din administratia Apelor Romana în administratia CJ Teleorman. Guvernul si-a motivat atunci transferul prin dorinşa Consiliului Judeţean de a dezvolta turistic zona, prin construcţia unui complex cu hotel, bazine de înot şi pensiuni, dar şi a unei tabere cu plajă". Potrivit procurorilor anticorupţie, în ianuarie 2014, pe vremea când era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Gâdea nu a indeplinit acte prevăzute în dispoziţile legale. Iar asta a dus la încheierea cu Tel Drum, dar şi cu o persoană nespecificată, a trei contracte de închiriere pentru părţi din insula Belina si braţul Pavel al fluviului Dunarea, în suprafată totala de 80 de hectare" potrivit documentelor publicate la acea vreme şi în mass-media.

Cum justifică Alinţa că guvernul Cioloş a fost mai bun decât guvernul PSD

"Oricum ar întoarce cifrele domnul Dragnea cu tot PSD-ul realitatea e alta decât cea pe care o vinde ieftin", afirmă reprezentanţii Alianţei.  Ei susţin că, dacă scădem subvenţiile agricole, "adică fondurile europene negociate de Dacian Cioloş în calitate de comisar european şi primite acum de România pentru care guvernul PSD nu trebuie să facă nici un efort că să le primească", realitatea e că în 28 de luni coaliţia PSD-ALDE a atras cu 22% mai puţine fonduri europene de coeziune decât Guvernul Cioloş în 12 luni. "Adică doar 3,4 miliarde adunate în 2017, 2018 şi 2019 faţă de 4,4 miliarde în 2016", concluzionează reprezentanţii Alianţei.