Întrebat cum comentează anunţul comisiei de luni, conform căruia va exista o întâlnire cu procurorul general al României, cu ministrul Justiţiei şi cu cei de la CSM, Dragnea a afirmat că orice întâlnire trebuie să aibă loc în Palatul Parlamentului. 

„Eu cred că au suficiente date. Am auzit despre această intenţie, eu sper, ca parlamentar, că acea întâlnire, dacă va avea loc, nu va avea loc decât în Palatul Parlamentului. Eu nu cred că cineva poate să medieze între Parlament şi şeful unei alte instituţii în afară de Curtea Constituţională, şi aia se face instituţional şi procedural. Eu, dacă aş fi membru în comisia respectivă, aş dori să fac acea întâlnire la Parlament, acolo unde se desfăşoară lucrările comisiei. Parlamentul este cea mai legitimă instituţie din ţară. Dacă aş fi membru al comisiei. (…) Dacă vorbiţi de întâlniri secrete, înseamnă că ne aflăm într-o situaţie foarte gravă”, a afirmat Dragnea, citat de Agerpres

Ministerul Justiției a informat luni că ministrul Tudorel Toader, şi procurorul general Augustin Lazăr au stabilit ca, în perioada următoare, să aibă loc o întâlnire cu parlamentarii din Comisia specială de anchetă a prezidenţialelor din 2009. Întrunirea a fost programată după ce Parchetul General a refuzat să trimită Comisiei parlamentare o copie a dosarului privind organizarea alegerilor din 2009, pe motiv că „activitatea unei comisii de anchetă nu are nicio legătură cu o anchetă judiciară, obiectul acestora fiind diferit”, astfel încât cele două anchete nu pot interfera, după cum se preciza într-un comunicat de presă. 

Tot ieri, jurnalistul Dan Andronic a publicat o dezvăluire explozivă despre planurile pe care le are Augustin Lazăr cu privire la evenimentele din noaptea alegerilor prezidenţiale din 2009. Potrivit lui Andronic, procurorul general Lazăr încearcă să ajungă la o înţelegere al cărei scop principal este „salvarea onoarei Codruței”.