Dragnea are de executat 3 ani şi 6 luni de detenţie şi are statutul de deţinut de drept comun care a comis infracţiunea de instigare la abuz în serviciu, potrivit stirileprotv.ro

În perioada de carantina de 21 de zile, Dragnea este evaluat medical şi psihologic, iar concluziile sunt trecute în dosarul său de deţinut.

 Prima noapte în penitenciar, Dragnea a petrecut-o într-o celulă cu mai mulţi deţinuţi de drept comun. A doua zi, marţi, a fost mutat în altă celulă unde este singur.

 Potrivit regimului penitenciarelor, Dragnea beneficiază în perioada de carantină de  5 vizite şi un pachet de 10 kg. Deja a depus o listă cu persoanele care urmează să îl viziteze. Cererea urmând să fie aprobată de conducererea penitenciarului.

Vizitele durează între 30 de minute şi două ore. În prima săptămână, Dragnea este supus unor teste psihologice şi este informat despre ce are voie să facă şi ce nu , care-i sunt drepturile, la ce activităţi poate să participe şi pentru ce munci poate fi considerat apt.

De asemenea, Dragnea se poate consulta cu avocatul pe toată perioada celor 21 de zile de carantină, ori de câte ori consideră necesar.

Funcţie de rezultatele comisiei de evaluare, Dragnea poate beneficia de un regim de detenţie semi-deschis.

În România există doar două închisori cu astfel de regim, la Jilava şi la Poarta Albă

Condamnarea lui Dragnea le-a dat ocazia sindicaliştilor din penitenciare să îi facă o scrisoare deschisă care începe un o urare:

 „Bine ai venit acasă, Liviu ! Camera o găseşti aşa cum ai lăsat-o când ai redus de vreo 3 ori banii de investiii pentru penitenciare în timp ce plângeai şi te smiorcăiai la televizor de mila miilor de infractori condamnaţi pe nedrept pentru crime tâlharii violuri hoţii şi alte blestemaţii. O să-i cunoşti mai bine şi o să plângeţi împreună ”

Sorin Dumitraşcu, lider sindicat penitenciare, a afirmat imediat după venirea lui Dragnea la închisoare: „Am vrut să îi amintim lui dar şi altor politicieni că au avut posibilitatea să îmbunătăţească condiţiile din penitenciare dar ei au ales să elibereze deţinuţii din puşcarii decât să modernizeze”.

 

 

Te-ar putea interesa și: