Editura Evenimentul si Capital

Dragnea îl face MINCINOS pe Liiceanu “O minciună este o minciună, chiar dacă e rostită de un intelectual de marcă”

Autor: | | 5 Comentarii | 924 Vizualizari

Dragnea, l-a atacat dur, vineri, pe Gabriel Liiceanu, acuzându-l că minte atunci. Politicianul spune că vorbele pe care le-a rostit intelectualul la Bruxelles despre declarațiile liderului social democraților și ceea ce a declarat în mod real el nu există nicio corespondență.

"Regret foarte mult să îl văd pe domnul Liiceanu persistând într-o minciună care nu îi face deloc cinste. Interpretările sale, potrivit cărora contextul declarațiilor mele ar fi fost altul și că de fapt nu i-ar fi mințit pe oficialii europeni, sunt la fel de jenante precum ale celor care argumentează că x% plagiat nu ar fi plagiat. Nu, domnule Gabriel Liiceanu, o minciună este o minciună, chiar dacă e rostită de un intelectual de marcă — nu puteți spune că ați mințit doar puțintel! Știți mai bine decât mine că adevărul este corespondența între vorbe și realitate. Or, între vorbele pe care le-ați rostit la Bruxelles despre declarațiile mele și ceea ce am declarat în mod real nu există nicio corespondență. Între a spune că în România se face prea mult caz despre funcțiile de șef la cele două parchete și afirmația 'exactă' că 'trebuie să ne concentrăm pe demiterea procurorului șef al DNA' este o uriașă diferență", a susținut Dragnea, într-o postare pe Facebook.

"Într-adevăr, combaterea corupției nu ar trebui să depindă de o funcție sau de o persoană. Altfel, înseamnă că totul este 'reversibil'. Într-un stat de drept, mecanismele și instituțiile sunt sau ar trebui să fie mai importante decât persoanele în sine. De aceea, mă surprinde idolatria pe care o manifestați față de doamna Kovesi. Testul suprem al așa-numitei lupte anticorupție se va da abia când domnia sa nu va mai fi în funcție. Nu decid eu și nici nu mă interesează când va veni acel moment. Dar abia atunci vom putea stabili ceea ce vă doriți și dumneavoastră, anume că procesul combaterii corupției este ireversibil, indiferent cine va conduce vremelnic acea instituție după doamna Kovesi. Bagatelizarea ghilimelelor false pe care le-ați pus în dreptul meu este mai gravă când vine din partea unui șef de editură, de la care ne așteptăm la mai multă rigoare când citează pe cineva. Din cauza unor ghilimele puse prost, unii ziariști au plătit despăgubiri mari, iar alte persoane publice s-au ales cu eticheta de plagiator. Deci nu e, așa... doar o eroare de formă, cum încercați să sugerați", a adăugat Dragnea.

Dragnea a calificat modul de informare al lui Gabriel Liiceanu ca fiind unul neglijent, care nu poate fi o scuză.

"Neglijența în modul în care vă informați cu privire la evenimentele politice din țară nu poate fi nici ea o scuză. Dimpotrivă, dacă nu faceți minimul efort de a vă informa și vă plăsmuiți părerile doar în cele cinci minute în care 'zapați' televiziunile, atunci chiar nu aveți căderea de a le explica străinilor cum stau lucrurile cu adevărat în România. Un singur lucru poate fi afirmat cu certitudine. Tot acel circ de la Bruxelles, toată acea bălăcăreală isterică despre țara noastră a făcut cu siguranță mai mult rău României și românilor decât o declarație pe care nu am rostit-o niciodată", a mai spus Dragnea.

LOVITURA pentru romanii cu CREDITE! EURO a atins un nou RECORD! Ce anunta BNR

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI