Evenimentul Zilei > Politica > BOMBĂ! Dragnea și-a ales SUCCESORUL la ȘEFIA PSD. MUTAREA care a trecut neobservată, dar care schimbă VIITORUL României
BOMBĂ! Dragnea și-a ales SUCCESORUL la ȘEFIA PSD. MUTAREA care a trecut neobservată, dar care schimbă VIITORUL României

BOMBĂ! Dragnea și-a ales SUCCESORUL la ȘEFIA PSD. MUTAREA care a trecut neobservată, dar care schimbă VIITORUL României

PSD se află în mijlocul celui mai tensionat moment din războiul Firea-Dragnea, luptă dusă pe parcursul a mai multor luni.

Chiar dacă toată atenția a fost captată de războiul personal dintre Dragnea și Firea, președintele PSD părând că a ieșit din nou câștigător din puciul creat în interiorul partidului, jurnalistul Ion Cristoiu a accentuat importanța unui eveniment trecut în prim-plan.

Conform jurnalistului, Liviu Dragnea a decis în cadrul CExN al PSD să își aleagă succesorul la conducerea partidului. Numele? Mihai Fifor.

„În toate partidele din România luptele se duc în culise, îi îmfingi cuțitul pe la spate, Gabriela Firea a purtat un război fățiș. Dragnea a folosit mijloace specifice României și mai ales PSD-ului. Nu i-a retras sprijinul politic că o făcea candidat independent real. Practic, i-a retras sprijinul politic fără impactul dezastruos. Trebuie să ai neapărat sprijinul partidului pentru a avea susținere la candidatură. Gabriela Firea a rămas fără funcții în partid și a rămas expusă lui Liviu Dragnea.

Gabriela Firea va fi sfâșiată de colegi, cei care așteptau să facă asta, fără să o spună Liviu Dragnea. Din contră, cred că Liviu Dragnea o să spună să o lase mai ușor. Gabriela Firea trebuie să administreze Bucureștiul în ciuda mașinăriei PSD, a primarilor ostili. E foarte greu să administrezi Bucureștiul în aceste condiții chiar dacă ești cel mai bun primar. Nu i se mai poate opune nimeni lui Dragnea acum.

Dar vă rog să vă observați la o mutare care a părut ca o cădere, plecarea lui Fifor. Acum, există rezerva Fifor pentru Dragnea. PSD nu rămâne fără un înlocuitor și să nu fie Dăncilă, care este catastrofală. Cea mai importantă mișcare este trecerea aparentă a lui Fifor pe linie moartă, el e al treilea om în PSD și va fi succesorul lui Dragnea la șefia partidului dacă totul se termină cu niște cătușe”, a declarat Ion Cristoiu la Antena3.