UPDATE: Antena 3 anunță că decizia în cazul lui Liviu Dragnea a fost amânată cu 1 săptămână.


„Vreau să mă refer la două lucruri. În primul rând, la un neadevăr – afirmaţia DNA că eu le-am cunoscut pe Adriana Botorogeanu şi Anisa Stoica, că lucrau la DGASPC, dar de fapt veneau la partid, un neadevăr ca multe altele folosite de acest parchet”, a declarat Dragnea în fața instanței.

„Eu cred cu tărie că sunt complet nevinovat şi stau de opt luni nevinovat în Penitenciarul Rahova. De aceea nu am plătit prejudiciul, pentru că nu mi s-a părut normal să plătesc pentru o faptă pe care nu am comis-o. Rămâne la aprecierea dumneavoastră dacă voi sta în continuare nevinovat la închisoare sau dacă veţi dispune eliberarea”, a mai spus fostul președinte al PSD.

Liviu Dragnea a fost dus marţi dimineaţă de la Penitenciarul Rahova la sediul IICJ. El încearcă să obţină rejudecarea dosarului în care a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, pe 27 mai 2019.

Fostul lider PSD a contestat condamnarea prin introducerea a doi căi extraordinare de atac – contestaţia în anulare şi recursul în casaţie. Pe 10 decembrie 2019, magistraţii i-au respins contestaţia în anulare, urmând ca recursul în casaţie să se judece marţi.

Judecătorii au dispus citarea în instanţă a lui Liviu Dragnea, dar şi a altor inculpaţi din dosar, respectiv Floarea Alesu, Adriana Botorogeanu şi Anisa Stoica.

Potrivit rechizitoriului DNA, Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la menţinerea ilegală în posturi a două angajate – Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Niciuna dintre cele două femei nu s-a prezentat însă la serviciu şi nici nu a muncit deloc la DGASPC Teleorman, ele desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul Organizaţiei PSD Teleorman, a arătat DNA.

Liviu Dragnea a determinat-o pe Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman, au mai arătat procurorii. El a mai fost acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.