Evenimentul Zilei > Politica > Dragnea, despre Ordonanţa 55: În mod normal, primarii nu au ce să păţească
Dragnea, despre Ordonanţa 55: În mod normal, primarii nu au ce să păţească

Dragnea, despre Ordonanţa 55: În mod normal, primarii nu au ce să păţească

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, a declarat joi că primarii care au schimbat formaţiunea politică „nu au ce să păţească”, referindu-se la decizia Curţii Constituţionale privind OUG nr. 55/2014.

Dragnea a fost întrebat de jurnalişti ce se va întâmpla cu primarii care au schimbat formaţiunea politică.

„Aşteptăm. În mod normal, nu au ce să păţească, pentru că nu se poate aplica retroactiv. Aşteptăm motivarea Curţii şi în funcţie de asta vom acţiona”, a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

Curtea Constituţională a României (CCR) a decis miercuri că Legea pentru aprobarea OUG nr. 55/2014 privind migraţia aleşilor locali este neconstituţională.

Potrivit deciziei CCR, Parlamentul urmează să reglementeze prin legea de respingere măsurile necesare cu privire la efectele juridice produse pe perioada de aplicare a OUG 55/2014 pentru a le pune de acord cu decizia Curţii.

CCR a admis miercuri obiecţia de neconstituţionalitate formulată de parlamentarii PNL şi PDL şi a constatat că sunt neconstituţionale prevederile Legii pentru aprobarea OUG nr. 55/2014 privind migraţia aleşilor locali.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: