El a declarat, într-o conferință de presă susținută la Dumbrăveni, că decizia ar putea duce la reluarea procesului în care a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare, în prima instanță.

„Bineînţeles că discuţia nu se poartă dacă ÎCCJ a acţionat legal sau nu, ci ce efecte ar putea avea…Ce efecte ar putea avea pentru mine? Că se reia procesul. Adică se reia toată această perioadă în care am stat până acum. Ce va face CCR-ul mâine? O să discutăm după… Eu, ştiţi bine, nu cred că a fost vreo excepţie, indiferent care au fost deciziile CCR, le-am respectat şi am comentat puţin, aproape deloc, despre ce a decis Curtea Constituţională. 

Au fost decizii care au dat câştig de cauză unora, altă dată altora, au acceptat, au respins, dar judecătorii CCR trebuie respectaţi şi toate deciziile trebuie respectate. Pentru noi e de nediscutat nerespectarea sau comentarea unor decizii ale CCR, aşa cum, din păcate, alţii, în frunte cu preşedintele României, nu le iau în seamă şi nu le respectă”, a declarat Dragnea.

CCR ar putea pronunța, vineri, decizia privind sesizarea unui posibil conflict juridic între Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție pe tema completurilor specializate în corupție.

Pe 10 aprilie, Curtea a luat în dezbatere sesizarea formulată de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache, context în care acesta a afirmat că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a refuzat să constituie completuri specializate, aşa cum prevedea Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, informează Agepres.

Vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache a anunțat pe 25 martie că a sesizat CCR în privința conflictului de natură constituțională, în perioada în care președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și-a delegat atribuțiile acestuia.

 

Te-ar putea interesa și: