Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR) a remis un comunicat de presă în care cere autorităților să țină cont de blocajele care pun în pericol aprovizionarea magazinelor.

„Camioanele, care provin inclusiv din UE, adică din spațiul european de liberă circulație a mărfurilor, sunt sigilate de ANAF în vederea controlului, însă inspectorii nu fac față volumului mare de marfă ce trebuie controlată, prin urmare aceasta se deteriorează. Acest blocaj, care durează deja de peste o zi, afectează atât consumatorii, cât și comercianții”, arată AMRCR în comunicat, conform G4Media.

ANAF a demarat controale la nivel național după criticile lansate de liderul PSD, Liviu Dragnea.

AStfel, inspectorii inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) și inspectorii Direcției Generale a Vămilor (DGV) au demarat acțiunea „Demetra”, prin care se va verifica procesul de comercializare a fructelor și legumelor.

Decizia ANAF a venit în contextul în care Liviu Dragnea a adus în discuție aspecte referitoare la standare duble în ceea ce privește legumele și fructele care întră în țară și a cerut instituțiilor abilitate controale.

„Trebuie să încercăm să reuşim să nu mai existe în România acest standard dublu, şi anume roşiile bune se păstrează pentru ţările din vest, iar în România vin roşii proaste şi nesănătoase şi e valabil pentru orice legumă, e valabil pentru orice fruct care intră în această ţară. Interesul nostru este ca românii să aibă pe masă fructe şi legume sănătoase, pentru că românii merită mai mult şi pentru asta o să facem absolut tot ce este necesar cu cei care sunt în funcţie acuma sau cu ceilalţi care vor veni după ei dacă cei care sunt în funcţie acuma nu înţeleg care este uriaşa responsabilitate la care s-au angajat atunci când au fost propuşi, numiţi în funcţiile respective”, a spus Liviu Dragnea.

 

Te-ar putea interesa și: