Evenimentul Zilei > Social > Dr. Flavia Groşan trebuie să se supună. Colegiul Medicilor a luat marea decizie
Dr. Flavia Groşan trebuie să se supună. Colegiul Medicilor a luat marea decizie

Dr. Flavia Groşan trebuie să se supună. Colegiul Medicilor a luat marea decizie

Colegiul Medicilor a anunţat decizia în cazul doctoriţei Flavia Groşan, care în urma declaraţiilor despre tratamentul-minune despre Covid-19 a stârnit o adevărată dezbatere în societatea românească.

Dr. Flavia Groşan trebuie să se supună. Colegiul Medicilor a luat marea decizie. Astfel, în urma celor anunţate luni, cea poreclită de o parte a presei „doctoriţa-minune” va putea profesa în continuare.

Totuşi, Colegiul Medicilor anunţă că Flavia Groşan nu va mai putea lansa alte declaraţii controversate despre tratamentul recomandat pentru Covid-19. Şi nici despre felul în care ceilalţi medici îşi tratează bolnavii de Covid-19. Amintim că, printre altele, Flavia Groşan a dezvăluit că supradozajele de oxigen administrate în spitale provoacă edemul cerebral.

Comisia de Etică din Colegiul Medicilor Bihor a decis că nu este vorba de malpraxis în cazul doctoriţei din Oradea. În luarea acestei decizii a contat şi faptul că până în prezent, pe numele ei nu există nicio plângere scrisă a unui pacient. Totuşi, dacă pneumologa nu va renunţa la declaraţii similare celor făcute lansate recent, Comisia de Disciplină va demara o anchetă.

Până atunci, dr. Flavia Groşan poate să-şi vadă pacienţii la cabinet. Mai trebuie spus că în Comisia de Etică şi deontologie nu se pot aplica sancţiuni. Doar dacă va ajunge la Comisia de disciplină, Flavia Groşan poate fi sancţionată.

Dr. Flavia Groşan trebuie să se supună

Flavia Groșan „năucită” de furtuna mediatică
Flavia Groşan

Doctoriţa din Oradea a spus că vindecă bolnavii de Covid-19 după o schemă proprie de tratament. Totodată, ea a precizat că ar fi vindecat 1.000 bolnavi de Covid-19. În acest context, când a ajuns la Colegiul Medicilor pentru a fi audiată, ea a fost aplaudată de susţinători. Mai mult, unii i-au dăruit şi flori.

Înainte de a intra la audiere, Flavia Groşan purta mască de protecţie, dar fără ca aceasta să-i acopere gura. „Mă uit în spate şi nu-mi este ruşine cu ce am făcut”, a spus doctoriţa înainte de a intra la Colegiul Medicilor.

Despre acest caz, preşedintele Colegiului Medicilor Bihor a criticat afirmaţiile doctoriţei despre caracterul periculos al terapiei cu oxigen din spitale: „Da, este o aberaţie să spui că oxigenul vatămă creierul, că produce edeme cerebrale, ştiind că pacienţilor care beneficiază de terapie cu oxigen nu li se administrează oxigen în stare pură.”

Flavia Groşan a dezvăluit că tratează Covid-19 ca pe o pneumonie atipică, cu antibiotic. Reclamaţia în cazul dr. Groşan a fost depusă de un medic din Bucureşti, deranjat că aceasta a criticat protocolul din Capitală.