Dovlecei umpluți cu brânză feta. Rețetă simplă și ieftină
- Mădălina Sfrijan
- 23 iunie 2024, 08:58
Această rețetă de dovlecei umpluți se prepară rapid și are puține ingrediente. Umplutura de brânză va îmbogăți gustul dovleceilor, iar aspectul preparatului va fi unul spectaculos. Dacă optezi pentru folosirea brânzeturilor românești, cașul este o opțiune ideală pentru a pregăti umplutura.
Dovlecei umpluți cu brânză feta
Dovleceii românești se găsesc deja în piețele din toată țara. Aceștia se vând la prețuri accesibile și pot fi folosiți în numeroase rețete. Fie că alegi să îi umpli cu legume, carne sau brânză, aceștia vor avea un gust deosebit. Pentru a pregăti această rețetă vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 2 dovlecei
- 1 ou întreg
- 100 grame brânză de vaci
- 100 grame brânză feta
- pătrunjel verde
- parmezan ras
- sare, piper
- câteva fire de ceapă verde
Mod de preparare
Dovleceii se spală sub jetul de apă și se taie în jumătate. Coaja acestora va fi moale după gătire, iar din acest motiv nu va fi necesar să o îndepărtezi. Cu ajutorul unei linguri se scoate partea de miez cu semințe.
Separat, brânza feta se taie în cubulețe mici sau se zdrobește cu ajutorul unei furculițe. Peste aceasta se adaugă brânza de vaci, oul și pătrunjelul tocat mărunt.
Dovlecei umpluți cu brânză feta
Compoziția de brânză și verdeață se amestecă până devine omogenă. Aceasta se folosește pentru umplerea dovleceilor, care se așează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Tava se introduce la cuptorul încins la 180 de grade. După 10-12 minute, tava se scoate din cuptor, iar deasupra dovleceilor se presară parmezanul ras.
Preparatul se mai lasă timp de 5-7 minute la cuptor și este gata pentru a fi servit. Acesta poate fi savurat ca atare sau se poate servi ca garnitură împreună cu friptura de pui sau curcan. Brânza feta poate fi înlocuită cu ceapă și carne tocată. De asemenea, o umplutură ideală pentru persoanele vegetariene este alcătuită din legume coapte.