Evenimentul Zilei > Justitie > Dovada că Voiculescu minte. A dat în judecată Curtea de Apel!
Dovada că Voiculescu minte. A dat în judecată Curtea de Apel!

Dovada că Voiculescu minte. A dat în judecată Curtea de Apel!

Condamnat la cinci ani de închisoare, mogulul se războiește cu toată lumea. EVZ vă prezintă dovada că el este cel care îi contestă la Tribunalul București pe magistrații care îl judecă în dosarul ICA.

Patronul Antenelor neagă cu vehemență că a dat în judecată conducerea Curţii de Apel Bucureşti. El cere suspendarea actului administrativ prin care s-a stabilit componența completului de judecată, format din magistrații Camelia Bogdan şi Mihai Alexandru Mihalcea, în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care mogulul a fost condamnat, în primă instanță, la cinci ani de închisoare. Cererea a fost depusă la Tribunalul București, pe 17 iulie, de către Daniel Didiță, unul dintre avocații săi. Acesta apare ca fiind reclamantul, iar Curtea de Apel – pârâtul. „Observ din ce în ce mai mult că tot ce se întâmplă este legat de numele lui Voiculescu. Nu am contestat la Tribunal decizia despre care vorbiţi, nu am făcut eu plângerea. Este o greşeală. Aţi văzut greşit. Trebuie investigat”, a declarat Voiculescu, joi, la ieșirea din sediul DNA. Contactat telefonic de către jurnaliştii EVZ, avocatul Daniel Didiță a refuzat să ofere explicaţii pe marginea subiectului, însă nici nu a negat vreo implicare: „Nu vreau să fac nicio declarație în acest caz. Este dreptul meu”.

„Am dat în judecată Evenimentul Zilei pentru că merită”

Pe 28 iulie, prin casa de avocatură care îl reprezintă, Voiculescu a înaintat alte trei dosare la Tribunalul București, toate înregistrate ca obiect – „acțiune în răspundere delictuală”. Într-unul din dosare pârâţii sunt Editura Evenimentul şi Capital, Dan Andronic (patronul companiei), Virgil Munteanu (directorul executiv), pe jurnaliștii Ionel Stoica, Marian Păvălaşc și Cătălin Antohe. Întrebat despre acest dosar, Voiculescu a declarat: „Cei care mint şi care spun lucruri neadevărate trebuie să răspundă pentru ceea ce afirmă. Întrebaţi- i pe ei cu ce au minţit. I-am dat în judecată pentru că merită”.