Evenimentul Zilei > Justitie > Două publicații, titluri și conținut IDENTIC în știrile despre Codruța Kovesi. GIP a descoperit o campanie în favoarea șefei DNA – Foto în articol
Două publicații, titluri și conținut IDENTIC în știrile despre Codruța Kovesi. GIP a descoperit o campanie în favoarea șefei DNA – Foto în articol

Două publicații, titluri și conținut IDENTIC în știrile despre Codruța Kovesi. GIP a descoperit o campanie în favoarea șefei DNA – Foto în articol

Grupul de Investigații Politice semnalează faptul că două site-uri de știri, HotNews și ziare.com, scriu la ordin. „Trompetele Securității aveau luni dimineață același articol principal cu același titlu și același conținut”, atrage atenția GIP.

Este vorba despre interviul pe care l-a acordat celor de la Ziare.com Laura Codruța Kovesi.  "E un asalt asupra DNA, pentru că eficientă DNA îi dispera pe unii, care vor că noi să nu ne mai facem treaba. De aceea suntem atacaţi, de aceea mafia ne atacă, de aceea sunt presiuni, de aceea sunt hărţuiri", afirmă procurorul şef DNA Laura Codruţa Kovesi.

La rândul lor, Ziare.com scriu aceeași știre cum același conținut: "E un asalt asupra DNA, pentru că eficientă DNA îi dispera pe unii, care vor că noi să nu ne mai facem treaba. De aceea, suntem atacaţi, de aceea, mafia ne atacă, de aceea, sunt presiuni, de aceea, sunt hărţuiri. 

Dacă nu investigăm pe nimeni, dacă nu ne atingeam de nimeni, toată lumea ne laudă şi ar fi fost foarte bine. Nu o să cedăm. Eu nu o să cedez. O să ne continuăm treaba, cât vom fi lăsaţi, pentru că noi ne luptăm cu mafia".

Scandalul de la DNA

Laura Codruța Kovesi este motorul unui scandal de amploare mediatic. Șefa DNA a refuzat de trei ori până acum să se prezinte în fața comisiei de anchetă a posibilei fraudări a alegerilor din 2009, câștigate de Traian Băsescu. CSM a comunicat, luni, faptul că că un magistrat nu trebuie să se prezinte în astfel de comisii pentru că ar încălca principiul separaţiei puterilor în stat, că sunt şi două decizii ale Curţii Constituţionale, iar, având în vedere toate aceste lucruri, Kovesi urmează să aprecieze dacă va merge sau nu, potrivit sursei citate. Surse din cadrul CSM au mai arătat, pentru Mediafax, că, potrivit legislaţiei în vigoare, nu există o normă legislativă prin care Laura Codruţa Kovesi să fie obligată să se prezinte în faţa unei astfel de comisii de audiere, decizia Curţii Constituţionale nefiind în vigoare, nefiind publicată în Monitorul Oficial şi nici motivată, prin urmare nu poate fi luată în considerare.

 

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: