Evenimentul Zilei > Economie > DOUĂ NOI poduri peste Dunăre către bulgari: VEZI unde vor fi amplasate și cât costă
DOUĂ NOI poduri peste Dunăre către bulgari: VEZI unde vor fi amplasate și cât costă

DOUĂ NOI poduri peste Dunăre către bulgari: VEZI unde vor fi amplasate și cât costă

România şi Bulgaria vor colabora pentru elaborarea şi implementarea studiilor de fezabilitate pentru a construi două poduri peste Dunăre, la Turnu Măgurele (România) - Nicopole (Bulgaria) şi Călăraşi (România) - Silistra (Bulgaria), potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale.

"În cadrul şedinţei comune a Guvernelor României şi Republicii Bulgaria, din 24 aprilie a.c., s-a decis depunerea unui proiect privind elaborarea studiului de fezabilitate pentru podul Turnu Măgurele-Nicopole”, scrie în comunicat.

Finanțarea proiectului s-ar putea realiza prin programul INTERREG V-A România-Bulgaria 2014-2020, pe actualul apel de proiecte, deschis la 26 martie a.c.

Ulterior, autorităţile din România şi Bulgaria vor aplica pentru construcţia acestui pod în cadrul facilităţii 'Conectarea europeană' şi/sau prin utilizarea altor surse de finanţare agreate de comun acord". Valoarea totală estimată a obiectivului de investiţii este de 208,9 milioane de euro.

Programul INTERREG V-A România-Bulgaria 2014-2020 este unul dintre primele programe care au lansat apeluri de proiecte, în cadrul primului apel de proiecte, fiind disponibil un buget de 208,1 milioane de euro.

Strategia Dunării

De asemenea, în şedinţa comună a guvernelor român şi bulgar s-a discutat despre coordonarea demersurilor celor două ţări cu privire la Strategia Dunării.

"Prin Programul Operaţional Regional, România şi-a propus alocarea sumei de 439 de milioane de euro pentru cele 12 judeţe riverane Dunării, fonduri destinate proiectelor care se înscriu în Strategia Dunării", scrie în comunicatul  MDRAP.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: