Evenimentul Zilei > Justitie > Dosarul „Șantaj la Felix TV”. Procurori: Ioan Bendei de la RCS nu este urmărit penal
Dosarul „Șantaj la Felix TV”. Procurori: Ioan Bendei de la RCS nu este urmărit penal

Dosarul „Șantaj la Felix TV”. Procurori: Ioan Bendei de la RCS nu este urmărit penal

Șeful de la Intact, Sorin Alexandrescu l-a reclamat pe Bendei că ar fi fabricat probe. Cercetările sunt în curs, iar anchetatorii nu au un suspect în acest moment.

Ioan Bendei, fostul administrator RCS&RDS, urmărit penal”, titrau, ieri, publicațiile mogulului media Dan Voiculescu. Informația s-a dovedit a fi falsă după ce reprezentanții Parchetului au venit cu o serie de clarificări privind plângerea depusă de Sorin Alexandrescu, șeful Antenelor, împotriva lui Ioan Bendei, fostul administrator de la firma de cablu RCS RDS.

Astfel, s-a constatat că nu există niciun suspect în cauză. Polițiștii fac verificări privind fapta reclamată, ei au început urmărirea penală față de faptă, dar nu au propus această soluție și procurorilor, cei care efectiv confirmă începerea urmăririi penale într-un dosar.

Dosar în lucru

„Plângerea domnului Sorin Alexandrescu a fost înregistrată pe 28 martie 2013, la Secția 17 Poliție. Din 3 aprilie, este în cercetare. La 8 aprilie 2014, a început urmărirea penală față de fapta reclamată, nu avem niciun suspect în cauză. Este o procedură standard, care se aplică la orice plângere înregistrată la Poliție. Cercetările continuă. În funcție de indiciile descoperite, se va da o soluție legală. Dosarul nu a ajuns la noi cu propunere de începere a urmăririi penale față de vreo persoană”, a declarat, pentru, „Evenimentul zilei”, procurorul Andreia Flore, de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 5.

Informația eronată privind urmărirea penală a lui Bendei a plecat de la răspunsul unui comisar de poliție la o petiție formulată de Sorin Alexandrescu. Cel din urmă dorea să știe ce se întâmplă cu plângerea sa.

În răspuns, se arată că dosarul este în lucru și că „în cauză s-a dispus începerea urmăririi penale pentru fapta de inducere în eroare a organelor judiciare”. De aici și până la proclamarea începerii urmăririi penale față de Ioan Bendei și închiderea dosarului „Șantaj la Antene” nu a fost decât un pas pentru susținătorii lui Dan Voiculescu.

Alexandrescu a depus o plângere la Parchet în care îl acuză pe Bendei de „denunț calomnios cu consecințe deosebit de grave”. Reamintim că Alexandrescu este cercetat în libertate în dosarul în care este acuzat că l-ar fi șantajat pe Ioan Bendei să semneze un contract de retransmitere prin satelit a programelor Antena TV. Potrivit anchetatorilor, el urmărea să-l determine pe Bendei să semneze un contract de 7,2 milioane de euro anual, pe o perioadă de cinci ani. În acest caz, este trimis în judecată și Dan Voiculescu sub acuzația de complicitate la șantaj.


Adresa Poliției prin care s-a dat apă la moară adulatorilor lui Dan Voiculescu. În răspuns se arată că în cauză a început urmărirea penală față de fapta reclamată, nu față de o persoană anume FOTO: LUJU.RO

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: