Evenimentul Zilei > Justitie > DOSARUL ”GALA BUTE”. Cea mai așteptată sentință se dă luni, 13 martie
DOSARUL ”GALA BUTE”. Cea mai așteptată sentință se dă luni, 13 martie

DOSARUL ”GALA BUTE”. Cea mai așteptată sentință se dă luni, 13 martie

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) se vor pronunţa luni, 13 martie, în dosarul ”Gala Bute”, în care Elena Udrea, fost ministru al Turismului, este acuzată de abuz în serviciu şi luare de mită. La ultimul termen de judecată, procurorii DNA au cerut pedeapsă cu închisoarea orientată spre limita maximă.

În acest dosar, Elena Udrea a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie 2015, fiind acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea ”Galei Bute” de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi, respectiv, de luare de mită în legătură cu finanţarea de către acelaşi minister a mai multor contracte. Alături de Udrea, au fost trimişi în judecată fostul ministru Ion Ariton, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, fostul secretar general în MDRT Gheorghe Nastasia, fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu şi Dragoş Botoroagă.

La termenul de pe 1 martie de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorii DNA au cerut pedeapsă cu închisoare orientată spre limita maximă pentru Elena Udrea. Tot închisoare au cerut şi pentru fostul ministru Ion Ariton, dar şi pentru fostul preşedinte al Federaţiei de Box, Rudel Obreja, Tudor Breazu şi fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu.

Pentru Gheorghe Nastasia, fostul secretar general în MDRT, Ana Maria Topoliceanu şi Dragoş Botoroagă, care au făcut cu toţii acord de recunoaştere a vinovăţiei, procurorii au cerut ca pedepsele să fie reduse cu o treime.