Dosarul Coldea. Cătălin Hideg a depus noi probe la DNA. Apare și numele Codruței Kovesi

Dosarul Coldea. Cătălin Hideg a depus noi probe la DNA. Apare și numele Codruței Kovesi Sursa foto: Facebook

Seria dezvăluirilor din dosarul lui Florian Coldea continuă cu un nou episod care ilustrează influența fostului general SRI. Cătălin Hideg, denunțătorul fostului ofițer a depus probe noi la DNA, printre care interceptări între Dumitru Dumbravă și procurorul EPPO, Laura Codruța Kovesi.

Laura Codruța Koveși, întâlnire în mare taină cu Florian Coldea

Probele indică faptul că fosta șefă a DNA și generalul Florian Coldea s-ar fi întâlnit pe un iaht în luxoasa stațiune de pe Coasta de Azur, Monaco. Chestionat de jurnaliști în privința împrejurărilor în care s-a produs denunțul, Hideg a precizat că la un moment dat i-a fost teamă că suspecții se vor deda la șantaj pentru a obține sume mai mari de bani.

„Am făcut-o pur și simplu de teamă că voi fi cumva șantajat de ei. În momentul în care au început să ceară cu disperare banii, mi-a fost teamă că vor face și alte lucruri mai grave.

Am știut cine sunt pentru că ei sunt de notorietate în România. Foarte mulți oameni au apelat la servicii lor, după cum o să și vedeți în curând, cred că și alte multe denunțuri”, a precizat în fața jurnaliștilor denunțătorul Cătălin Hideg.

Ne puteți urmări și pe Google News
Florian Coldea

Florian Coldea. Sursa foto Arhiva EVZ

Presupusa întâlnire ar fi avut loc pe un iaht, în stațiunea Monaco

Cătălin Hideg a pronunțat și numele procurorului Parchetului European, Codruța Kovesi. Fosta șefă a biroul central DNA a ar fi făcut parte din anturajul apropiat al generalului Coldea.

„Toată lumea spunea că acest grup este singurul în stare să-ți rezolve probleme din justiție. Acești oameni sunt singurii care îți pot optimiza problemele pe care tu le ai și sunt și cei care au o relație directă cu doamna Kovesi, pentru că noi aici ne-am concentrat numai pe acest grup.

Dar din acest grup eu vă spun că face parte și doamna Kovesi, cum a făcut și când era înainte în această clădire. Nu m-am dus eu de bunăvoie. Pur și simplu am fost luat cumva mai mult de mână, să merg să vorbesc cu ei, să-mi spună dacă sunt în stare sau nu să-mi rezolve problema”, a adăugat Hideg.

Florian Coldea, stil de operare

Mai departe, afaceristul a subliniat că problemele judiciare nu i-au fost rezolvate de grupul Coldea. Dimpotrivă. Din cauza interdicției de a părăsi țara, Cătălin Hideg a pierdut sume importante de bani.

„Nu au rezolvat nimic. Dimpotrivă! Din moment ce nu puteam să plec de șase luni, din momentul în care semnasem primul contract cu ei. Eu nu am putut pleca! N-am putut să îmi deblochez afacerile din Emirate, conturile bancare și n-am putut să le efectuez plățile. Dar sunt pregătit de o confruntare cu ei. În acest moment ancheta este în derulare. Nu pot să vă dau detalii.(...)”, a mai precizat denunțătorul Hideg.

În privința întâlnirii dintre Coldea și Kovesi, omul de afaceri a evidențiat că cei doi s-ar fi găsit la Monaco, pe un iaht, potrivit stiripesurse.ro.

„Este şi o înregistrare pe un vas. Unde domnul Coldea s-a întâlnit cu doamna Kovesi undeva prin Monaco, pe un iaht.  Ați văzut situația judecătorului Mustață, care ulterior l-au și omorât. Dacă mă întrebați pe mine, pentru că un prieten foarte bun de-al meu chiar a stat în celulă cu el până în ultima clipă, înainte să-l ducă la Giurgiu și ăsta este modus operandi", a mai spus Cătălin Hideg.