Cererea sa vine în contextul adoptării, de către Parlament a legii prin care sunt desființate pensiile speciale și urmează unui alt val de magistrați, judecători și procurori care au ales pensia, în această perioadă. Numele său se află pe o listă cu alți 12 procurori care au solicitat pensionarea, care va fi discutată în ședința de marți a Secției pentru procurori a CSM.

Doru Stoica conduce Secția de combatere a infracţiunilor de terorism şi a criminalităţii informatice din DIICOT din februarie 2019 și instrumentează dosarul 10 August împreună cu Giorgiana Hosu, propusă de ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, pentru funcția de procuror-șef al DIICOT.

Dosarul 10 august a fost trimis DIICOT „pentru continuarea cercetărilor cu privire la organizarea, conducerea și modul de intervenție a forțelor de ordine din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române împotriva manifestanților, respectiv cu privire la scopul faptelor unor grupuri de persoane care au exercitat acțiuni de violență împotriva forțelor de ordine și măsura în care aceste acțiuni, prin amploarea și modul de desfășurare, au fost de natură să pună în pericol securitatea națională”.

Mai mulți procurori și-au anunțat intenția de a se retrage din magistratură și să iasă la pensie, în contextul legii care prevede a anularea pensiilor de serviciu pentru procurori și judecători.

.