Exclusiv evz.ro

Întrebat de Mirele Curea, în emisiunea „Dosare de presă”, pe evz.ro, dacă a fost securist, Dan Capatos a dat un răspuns șocant: „Două zile. Băi, nu știu dacă se poate spune… Se poate spune asta? Pentru că dacă n-o spui cu personaje… Eu sunt foarte bun prieten cu mulți oameni din presă. Printre ei, Cătălin Harnagea. Acum să mă ierte dacă spun treaba asta,… la cât timp se prescrie? Nu știu. La câțiva zeci de ani se prescriu. Cătălin venind din zona presei, am făcut și eu parte din cei 15 mii de specialiști ai Convenției Democrate”.

Exclusiv evz.ro

Capatos a povestit că obișnuia să meargă în biroul șefului SIE, care îi era prieten. „M-am dus pe la el, pe la Băneasa, pe acolo, jucam darts, mâncam fistic. Și îl vizitam o dată pe lună, îmi plăcea așa, că vorbeam cum vorbesc și cu tine. Ne aduceam aminte de presă, de nu știu ce. Și, la un moment dat, el zice <Bă, dar tu realizezi că acoperirea de jurnalist este foarte bună. Ne trebuie și nouă să ne ajuți cu ceva. Ești dispus?> <Măi, Cătăline, pentru tine..>, și el mă ajutase cu niște treburi în presă, adică, na. <Da, mă, orice>. <Nu, mă, serios vorbesc.> <Ce înseamnă, mă, serios?> <Uite să te întâlnești cu cineva de la mine.> <Bine, mă, nu ți-am zis? Da, dacă pot să te ajut…> Nu știam ce vrea. <De ce nu-mi zici tu?> <O să-ți zică oamenii ăia mai multe.> <Bine, mă, mă întâlnesc cu ei. Hai să mai jucăm darts.> <Bă, ești sigur?> <Da, mă, da.>”

Exclusiv evz.ro

Oamenii cu care s-a întâlnit „La doi colonei”, erau „doi James Bond, să moară mama, la costum. Eu? Așa cum mă vezi. Cu un rucsac în spate.” Întâlnirea s-a dovedit a fi foarte oficială. Capatos trebuia să afle cât mai multe amănunte despre afacerea Valeologia.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE