Cei doi au fost trimişi în judecată da data de 25 iunie 2015 fiind acuzaţi de şantaj.

Potrivit Lumea Justiţiei, de acest dosar s-au ocupat procuroarele Claudia Roşu şi Dana Belciug, iar rechizitoriul a fost verificat de fostul şef al Secţiei I procurorul Gheorghe Popovici.

Reamintim că Radu Pricop a fost achitat definitiv, iar Sergiu Lucinschi a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare.

În tinpul anchetării, Kovesi a cerut generalului SRI Florian Coldea să facă echipe operative comune pentru urmărirea lui Pricop.

Procurorii de caz au considerat că interceptările obţinute şi livrate de SRI sunt reale, contrar expertului de voce şi vorbire, Cătălin Grigoraş, care, în urma verificărilor de specialitate administrate de ICCJ a concluzionat că nu sunt originale, fiind rezultatul unor „trunchieri şi colaje”.

Potrivit Lumea Justiţiei, dosarul nr. 44/P/2015 a fost iniţiat de procuroarea DNA Claudia Roşu, după ce Sergiu Lucinschi a formulat la DIICOT o plângere penală împotriva unui fost partener de afaceri care a pretins atunci, că a investit 4 milioane de euro în România rar a fost furat de aceşti bani.

Procurorul Remus Jurj care instrumenta această plângere a fost ulterior pus sub învinuire de către procuroarea Claudia Roşu, împreună cu Pricop şi Lucinschi, fiinf acuzat de complicitate la şantajarea foatului partener de afaceri al lui Lucinschi, potrivit luju.ro

 

Citiţi mai multe pe luju.ro