Evenimentul Zilei > Actualitate > Dosar penal în cazul băiatului de 13 ani rupt în bătaie. Agresorii au fost audiați de poliție
Dosar penal în cazul băiatului de 13 ani rupt în bătaie. Agresorii au fost audiați de poliție

Dosar penal în cazul băiatului de 13 ani rupt în bătaie. Agresorii au fost audiați de poliție

Polițiștii din Prahova au deschis un dosar penal în cazul băiatului de 13 ani care a fost rupt în bătaie de mai mulți adolescenți.

Dosar penal în cazul băiatului rupt în bătaie de mai mulți adolescenți. Polițiștii Inspectoratului de Poliție Prahova au demarat cercetările în acest caz după ce imaginile au apărut în spațiul public.

Agresiunea a avut loc la sfârșitul lunii ianuarie, însă imaginile au apărut pe internet abia în urmă cu câteva zile. Un băiat de 13 ani este bătut de mai mulți minori, cu vârste între 12 și 16 ani.

Astfel, cazul a ajuns în atenția polițiștilor care fac demersuri pentru identificarea agresorilor.

„La data de 22 ianuarie a.c., poliţiştii Postului de Poliţie Păuleşti au fost sesizaţi cu privire la faptul că un minor în vârstă de 13 ani ar fi fost agresat de alţi minori, pe raza localităţii Plopeni, în cursul aceeaşi zile, se arată într-o informare a IPJ Prahova.

Dosar penal în cazul băiatului rupt în bătaie

Potrivit comunicării, minorii care apar în înregistrarea postată pe internet au fost identificați și audiați. Audierile în cazul minorilor s-au făcut, conform legii, în prezența părinților și a lucrătorilor din cadrul Serviciilor de Asistență Socială. Aceștia au vârste cuprinse între 12 și 16 ani, au stabilit polițiștii.

„Poliţiştii Postului de Poliţie Păuleşti desfăşoară activităţi, în cadrul unui dosar penal deschis pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, pentru stabilirea cu exactitate a tuturor condiţiilor şi împrejurărilor în care s-au desfăşurat actele de violenţă şi pentru luarea măsurilor legale care se impugn”, se mai arată în comunicare.

Bătaia a fost înregistrată

Înregistrarea cu agresiunea a fost postată pe internet în data de 10 februarie, deși agresiunea a avut loc undeva la finalul lunii ianuarie, mai exact pe 22 ianuarie. În videoclipul de pe internet se poate observa cum un băiat de 13 ani este bătut cu pumnii şi cu picioarele de mai mulţi adolescenți cu vârste apropiate. Incidentul este văzut și de alți copii, însă nici unul nu intervine pentru a calma situația.