Lumeajustitiei.ro informează că au fost scoase la suprafață o serie de documente cu privire la arestarea lui Ionel Arsene. Scandalul de la DNA începe să pună mii de semne de întrebare. După ce au fost scoase în lumină înregistrări care atestă neregulile din cadrul DNA Ploiești, s-au trezit suspiciuni și în cazul arestării președintelui CJ Neamț, Ionel Arsene.  

Lumeajustitiei.ro face referire la judecătorul ce a decis arestarea lui Arsene, după ce acesta fusese lăsat, inițial, în stare de libertate. Sursa citată mai oferă informații și cu privire la un alt judecător, cel care a dispus filarea lui Arsene ce era, la momentul respective, deputat al României. Concluzia este una simplă, după cum mai scrie sursa citată. Ambii judecători au legătură, într-un fel sau altul, cu DNA.

Ionel Arsene a fost săltat de DNA și reținut pentru un presupus traffic de influență comis în urmă cu cinci ani. A fost, mai apoi, dus în instanță cu propunerea de arestare preventivă, însă solicitarea DNA a fost respinsă de Tribunalul Bacă, care a dat control judiciar.

Lumeajustitiei.ro mai informează că, la momentul respective, situația s-a schimbat în momentul în care Arsene a primit mandate de arestare preventivă pe 30 de zile, iar cel care a dispus trimiterea după gratii a lui Arsene a fost judecătorul Silviu Anti,  cel care a primit clasare de la DNA.

Anti a fost denunțat pentru opt infracțiuni de luare de mită, însă a primit clasare pentru toate cele opt infracțiuni, pe motiv că acestea nu există.

În final, Ionel Arsene a primit cea mai grea măsură preventivă din partea unui judecător care în urmă cu câteva luni avea el însuși dosar la DNA. Un dosar închis pe moment, dar a cărui redeschidere poate fi cerută de parchetul procurorului-șef, Laura Kovesi, așa cum DNA a procedat și în alte cazuri, mai scrie sursa citată.