Donald Trump scapă de un contracandidat incomod. Mike Pence se retrage din cursa prezidențială

Donald Trump scapă de un contracandidat incomod. Mike Pence se retrage din cursa prezidențială Donald Trump. Sursa foto: EPA/MICHAEL REYNOLDS

Donald Trump a scăpat de un candidat incomod după ce fostul său vicepreședinte, Mike Pence, a hotărât să se retragă din cursa republicană pentru desemnarea candidatului prezidențial, Odată cu retragerea fostului său colaborator, lupta finală se va da între Donald Trump și guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis.

Donald Trump a scăpat de un contracandidat incomod în cursa pentru desemnarea candidatului republican la alegerile pentru Casa Albă. Scrutinul electoral programat pentru anul viitor, iar fostul președinte se confruntă cu mai multe acuzații penale. Controversele din jurul său nu-l descurajează să-și continue drumul spre un al doilea mandat.

Fostul vicepreședinte american Mike Pence a anunțat că se va retrage din cursa pentru candidatura la alegerile prezidențiale. El și-a anunțat decizia la un eveniment în Las Vegas. El a făcut aceste declarații la convenţia organizată de Coaliţia Evreiască Republicană (RJC). Fostul vicepreședinte al lui Donald Trump le-a transmis participanților la eveniment că nu a venit, încă, timpul său.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Am venit să vă spun ceea ce pentru mine a devenit foarte clar: nu este timpul meu”, a spus Mile Pence, la Las Vegas.

Fostul vice-preşedinte republican și-a anunțat retragerea candidaturii pentru alegerile primare din partidul său, transmite AFP. Relațiile dintre Mike Pence și Donald Trump s-au înrăutățit pe finalul mandatului prezidențial. Fostul vicepreședinte a refuzat să fie complice și s-a delimitat în timpul asaltului asupra Capitoliului, după pierderea alegerilor din 2020.

„După o reflecţie matură şi o rugăciune, am decis să-mi suspend campania pentru preşedinţie”, a mai spus fostul vicepreşedinte american.

Republicanul Mike Pence s-a retras din cursa prezidențială

Mike Pence Sursa foto. EVZ

Donald Trump evită confruntările cu ceilalți candidați

După retragerea lui Mike Pence, favoriții alegerilor primare din Partidul Republican rămân guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, şi fostul ocupant de la Casa Albă.

Donald Trump, fostul președinte din Statele Unite are o serie de probleme penale, destul de grave. Chiar dacă susține că au fost instrumentate politic, de adversarii democrați, lucrurile sunt destul de complicate. De altfel, în actuala campanie pentru alegerile primare, a evitat să dea ochii cu contracandidații săi. Iar motivul ar putea fi chiar acuzațiile penale cu care se confruntă.

Fostul președinte și-a motivat refuzul de a participa la dezbaterile televizate cu ceilalți candidați spunând că stă prea bine în sondaje.

Pe 23 august, ziua primei dezbateri la care au participat opt candidaţi, Donald Trump a evitat să participe. A acordat un interviu pe reţelele de socializare în acelaşi timp în care avea loc dezbaterea celorlalţi candidaţi. Nici la a doua dezbatere, la finalul lunii septembrie, nu a fost prezent. Aceasta deși au fost abordate teme de mare interes precum imigraţia, sănătatea şi economia.

În timpul ultimei confruntări, Donald Trump a ales să meargă în Michigan, pentru a curta alegătorii de stânga ai președintelui Joe Biden.